Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 782 kJ / 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,00 g |
Tuky | 21,54 g |
Vláknina | 7,93 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 14,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a jen dobře.
Krok 2: Před tvorbou samotných párků (klobásek) jsem maso tak na půlhodinky vytáhla z lednice. Pak jsem si vždycky odebrala kousek, rozválela na delší tenký váleček, který jsem zabalila do omyté bránice. Stačí opravdu jen lehce zabalit, aby se jen konce bránice mírně překrývaly a na okrajích, aby bylo maso zabalené.
Krok 3: Bránice je tam hlavně, aby maso drželo hezký tvar a člověk se nebál, že se pak rozpadne. Je dobré balit do jemnějších částí bránice a hrubé kusy uřezávat, klobásky pak bývají tužší. Z masa mi vyšlo 10 párků.
Krok 4: Párky jsem nakonec osmahla na grilovací pánvi. U té délky je třeba počítat s tím, že se při smažení maso stáhne, takže budou menší.
Krok 5: Bagetky jsem si rozkrojila, spodek vystlala ledovým salátem a paprikou a buď hořčicí nebo kečupem, pak jsem do nich dala po 1 párku, po stranách jsem nastrkala kolečka kyselé okurky a navrch zdobila kyselým zelím a osmahlou cibulkou.
Zveřejněno 28. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí hot dog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVLR
Moje poznámka
Domácí hot dog
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVLR
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 16 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Tématické fráze:
hot dog recept,
domaci hot dog,
hotdog recept,
recept na hot dog,
domaci hotdog,
americký hot dog recept,
hot dog recepty,
recept hot dog,
domácí hod dog,
hot dog,
domácí hoddog,
hot dogy,
jak udělat hot dog,
pečivo na hod dog,
hod dog,
recept na hot - dog,
hotdog recepty,
hod dog recept,
pečivo na hot dog,
recepty hotdog
Suroviny:
plec vepřová,
petržel,
pažitka,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek,
špek,
kmín mletý,
sůl,
pepř,
chilli,
bránice,
pečivo,
zelenina,
zelí kysané,
cibule,
hořčice,
kečup sladký
Komentáře (7)
zujali:
...a vypadá asi takto:
https://www.reznictvibrabec.cz/www-reznictvibrabec...
To čemu se běžně ale říká bránice, se správně nazývá blána bobřišnice. To je výborná věc, protože blána má tukové žilky a např. sekana, pečená v tzv. bránici (správně v pobřišnici) je mimořádně chutná. Kdo jí používá, dobře dělá.
Jen namátkou z netu:
Vepřová bránice
Vepřová bránice je ve skutečnosti část pobřišnice. Je to tukem protkaná síťka, která má překvapivě mnoho způsobů využití a je naprosto nedoceněná. Dá se do ní zabalit jakékoli sušší maso, kterému dodá šťavnatost a úžasnou chuť, i různé nádivky, sekaná a maso na gril.
Další popis tukové (nepravé) "bránice" z netu:
Bránice je tuková blána, která obaluje střeva a je výborná při pečení masa. V těle prasete odděluje játra, srdce a plíce. Poznáte ji podle toho, že vypadá trochu jako krajka.
Snad jsem to vysvětlila dost srozumitelně.
Jj, vypadají
...ale hot dog to není ani kdyby to bylo nazváno Domácí "hot dog"