Zeleninová polévka vařená opačně
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na této si jistě pochutná.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 078 kJ / 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,79 g |
| Tuky | 21,48 g |
| Vláknina | 34,05 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 174 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 82,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek najemno.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek, kmín a restujeme pár minut. Přisypeme mouku, promícháme a po pár minutách, zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 3: Promícháme, osolíme a necháme vařit asi 10 minut. Do provařeného základu přidáme brambory, mrkev a kedlubnu.
Krok 4: Vaříme dalších 10 minut. Přidáme brokolici, pórek a hrášek. Vaříme dalších asi 8-10 minut.
Krok 5: Dochutíme bylinkami, pepřem nebo solí.
Zveřejněno 31. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová polévka vařená opačně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDVk
Moje poznámka
Zeleninová polévka vařená opačně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rDVk
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 3 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 19 minutami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 37 minutami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 1 hodinou
Obrácená jablková roláda
MarieP před 1 hodinou
Polévka šup-šup
Loiza před 3 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 3 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 4 hodinami
Tématické fráze:
zeleninová polévka,
zeleninová polévka recept,
zeleninove polevky,
recepty na polevky,
polévka zeleninová,
vaření zeleniny,
vařená polévková zelenina,
vařená polévka,
vařená zelenina recept,
vařená zelenina recepty,
kmin do varene zeleniny,
zeleninová polévka ja,
zeleninová polévka na másle
Suroviny:
brokolice,
mrkev,
pórek,
cibule,
česnek,
kedlubna,
brambory,
hrášek mražený,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
bylinky,
máslo
Komentáře (13)
casino: Nezlob se, ale já vidím mezi jíškou a záklechtkou dost podstatný rozdíl. V jíšce je mouka osmažená a teprve dodatečně v polévce provařená, použitím záklechtky je v polévce jen mouka uvařená. Zkus si někdy udělat obojí a rozdíl poznáš, polévka s jíškou je fajnovější.
No, tady mi přijde přání jako otec myšlenky
Zásmažka, tedy RESTOVANÁ mouka, podle rcp posléze cca 30 minut vařená, je podle mých zkušeností zbytečně dlouhá doba.
U záklechtky (zátřepky) se běžně uvádí 20 minut následného vaření, ale mám odzkoušeno že i pouhých 10 minut je dostačujících
***
Někdy ani nelze jinak, než mouku vařit od samého začátku: https://www.toprecepty.cz/recept/38320-okurkova-po...
.