Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 236 kJ / 295 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,34 g |
| Tuky | 10,14 g |
| Vláknina | 18,51 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 30,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a pórek nakrájíme na kousky, brambor nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a cibuli orestujeme do růžova. Přidáme pórek a orestujeme. Podlijeme malinko vývarem a přisypeme brambory. Dusíme asi 5-6 minut do měkka a vydušení většiny vody.
Krok 2: K pórku přidáme povolený špenát a přivedeme k varu. Společně vaříme krátce, aby si špenát zachoval barvu. Vše rozmixujeme (kdo chce), přidáme smetanu a česnek. Hustota by měla být akorát, jinak stačí přidat trochu jíšky. Dochutíme a podáváme s bramborami a vařeným masem nebo vejci.
Zveřejněno 30. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrAl
Moje poznámka
Pórkový špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrAl
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 43 minutami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 6 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 9 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 25 minutami
Cookies s čokoládou
Tulenice před 1 hodinou
Křehoučké jogurtové řízky
vjeuka před 1 hodinou
Pečené morkové kosti na česnekové topince
Lida.Rose před 2 hodinami
Cibulová polévka
ekika před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
DVJU7 před 2 hodinami
Pohanka s medem a sušeným ovocem
MiroslavB před 2 hodinami
Perníkové muffiny s jablečným středem
Zizalinka před 2 hodinami
Jablkový piškot
malami před 2 hodinami
Těstoviny s žampiony a brokolicí
Limek před 3 hodinami
Suroviny:
špenát,
pórek,
cibule,
brambory,
máslo,
česnek,
smetana,
vývar masový,
sůl
Komentáře (7)