Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 298 kJ / 549 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,59 g |
| Tuky | 2,91 g |
| Vláknina | 30,10 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 137 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 99,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer osmahneme v remosce na másle. Pak přidáme plátky čerstvých hub, po chvíli pak nasekanou cibuli, ochutíme kmínem, zaprášíme moukou a zasmažíme dozlatova.
Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme oloupané a na kostky pokrájené brambory, mírně osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Polévku pak ochutíme v dlani rozemnutou majoránkou a jen krátce provaříme. Porce na talíři ozdobíme jemně nasekanou listovou petrželkou.
Krok 3: Poznámka: Sušené houby namočíme asi na 30 minut do vlažné vody, aby změkly. Přidáme je do polévky až s bramborami. Můžeme přidat i trochu scezené vody z nich, ale ne příliš (nejvýše 100 ml), polévka by zhořkla.
Krok 4: Obměny: Do polévky můžeme společně s majoránkou přidat i nasekané lístky libečku a prolisovaný česnek. 1/3 polévky můžeme rozmixovat nebo propasírovat přes síto a pak společně s majoránkou přidat zpět do remosky. Polévka zhoustne.
Zveřejněno 13. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česká bramboračka z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QP5
Moje poznámka
Česká bramboračka z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8QP5
Nejnovější recepty
Omeleta se žampiony
Přidáno před 18 minutami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 13 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 15 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové lívance
boomgo před 16 minutami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 1 hodinou
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 11 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 14 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 14 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 15 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 15 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 16 hodinami
Suroviny:
voda,
brambory,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
kmín mletý,
majoránka,
mouka hladká,
petrželka,
houby čerstvé,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Jurgen.k: píšu to jak to cítím
To je ale chiba
***
No a jak je to s tím vařením
Nikde nestojí psáno, zda NA deklu, či POD deklem, he?
Mám ještě stařičkou remosku
Když se víko dá opačně a do víka se vloží miska od remosky, tak se dá jídlo vařit jako na sporáku
Jurgen.k: Polévku vařit v remosce na vařiči nebo klasicky jako v remosce?
Taky houby namáčím a přidávám i s vodou, je to skvělé přírodní dochucovadlo. Nevloudil se Vám do té hořké várky panský hříbek, tedy hřib žlučník? https://cs.wikipedia.org/wiki/H%C5%99ib_%C5%BElu%C... Vypadá skvělé, což se o chuti rozhodně říci nedá!