Metyja - valašský dezert
Metyja je sladkým jídlem, dezertem, původem ze Slovácka. Jde o spojení vařených a rozmačkaných brambor s povidly, mákem a cukrem. Nahoru můžeme doplnit také zakysanou smetanu nebo třeba tvaroh.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 206 kJ / 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,60 g |
| Tuky | 17,55 g |
| Vláknina | 8,72 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 80,38 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Metyja - valašský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gpnr
Moje poznámka
Metyja - valašský dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gpnr
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 16 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 4 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 9 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 10 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 10 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 11 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 11 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
cukr moučkový,
povidla švestková,
máslo,
mák mletý,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
meduňka
Komentáře (11)
Je hodně podobný receptu od Hosty, ale není stejný, a je tu přesně popsané množství surovin.