Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na medu

Kuřecí nudličky naložené v medové marinádě se po odležení promění v křehké, sladkoslané kousky masa. Stačí přidat vhodnou přílohu, třeba křupavé hranolky nebo svěží zeleninový salát, a máte dokonalý pokrm, kterým potěšíte celou rodinu.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amarcha amarcha

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba odležení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 245 kJ /
1 493 kcal
Bílkoviny233,41 g
Tuky10,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 560 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy117,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, vložíme do misky a zakápneme olejem. Přidáme koření, sůl a pepř podle chuti a vše důkladně promícháme rukama, aby se maso rovnoměrně obalilo. Krok 2: Med rozpustíme, aby byl tekutý, a přilijeme ho k masu. Směs znovu důkladně promícháme. Přikryjeme a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 3: Druhý den kuřecí kousky restujeme na rozpálené pánvi. Nejprve zprudka ze všech stran maso zatáhneme, poté stáhneme plamen na střední teplotu a restujeme dozlatova přibližně 8–10 minut, dokud není maso propečené. Krok 4: Podáváme s pečenými bramborami nebo hranolky.

TIP: Med v kuchyni

Zveřejněno 20. 10. 2012

Poznámka autorky amarcha

Koření Grilované kuře obvykle obsahuje směs sladké papriky, mletého pepře, sušeného česneku, cibule, soli, chilli a někdy i uzené papriky nebo bylinek jako tymián či oregano.

Koření Gyros tvoří kombinace sladké i pálivé papriky, rozmarýnu, bazalky, sušené cibule a česneku, petržele, chilli a mořské soli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMX9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gMX9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Recept jsem dělal a použil jsem med od lokálního medaře a bylo to pošmáknutíčko. Určitě beru recept jako inspiraci a pokud chcete zkusit kuřátko na medu tak určitě doporučuji za vyzkoušenou.
Gustavo Woltmann

A TO GRILOVANÉ KUŘE SE K TOMU PŘIDÁVÁ KDY?

HELENA: Nepochybně jde o koření "Grilované kuře" - snad autorka opraví;-)

tak toto také můžu:yes::-D

A tohle by mi také chutilo. :yes:

Bylo to dobré.:-p posílám obrázky a bod.:yes:

Moc hezký recept a ačkoliv zde ještě není foto, proti svým zvyklostem hodnotím :-K:-):yes:+

Tématické fráze:
recepty kuřečí maso, maso na medu, kureci na medu, recepty na kuřecí maso, kureci maso recepty, recept na kuřecí maso, recepty z kuřecího masa, kuřeci, recepty na grilované kuřecí maso, recept kuřeci maso, kuřecī maso, grilované kuře na medu, kuřecí prsa na medu, grilovane kureci maso, maso v medu, kuřecí maso recept, recepty kuřecí na medu, recept z kuřecího masa, grilované maso na medu, kuřecí maso s medem

Suroviny:
prsa kuřecí, med, koření grilované kuře, koření gyros, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu