Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 398 kJ / 2 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,98 g |
Tuky | 57,67 g |
Vláknina | 16,32 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 365,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které bude asi 45-60 minut kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto na vále propracujeme a rozdělíme kusy podle toho, co z těsta chceme upéct (veky, bagety, bulky, rohlíky). Vytvarované pečivo na plechu necháme vykynout, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Zveřejněno 22. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejobyčejnější slané těsto se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp5r
Moje poznámka
Nejobyčejnější slané těsto se sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kp5r
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 17 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
sádlo,
droždí čerstvé
Komentáře (19)
No, nezanedbáme-li velikost odměrky a i kdybychom počítali s meniskem kapaliny, pak je vážení rozhodně přesnější
Ale avšak: "Šedivá je teorie, zelený strom života"