Sádlové rohlíčky s česnekem
Pečení domácích rohlíků není žádná věda a je zapotřebí k němu přistupovat s dobrou náladou. Jen tak se dílo podaří s minimálním úsilím a budete z nich mít o to větší radost. Vůně česneku zajisté přiláká do kuchyně celou rodinu.
Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 156 kJ / 3 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,60 g |
Tuky | 87,06 g |
Vláknina | 27,68 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 6,57 g |
Sůl | 16,35 g |
Sacharidy | 487,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby vlažné mléko, rozpuštěné vlahé sádlo, vařené a vychladlé jemně nastrouhané brambory. Pak přidáme prosátou mouku smíchanou se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: V průběhu zpracování těsta rozehřejeme sádlo a do horkého přidáme prolisovaný česnek. Promícháme, česnek necháme jen zpěnit, tím se nám rozvoní a ihned odstavíme. Trvá to jen pár sekund.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, zpracujeme je do bochánku a necháme cca 5-10 minut trochu vykynout. (Těsto se pak lépe rozvaluje).
Krok 4: Bochánky rozválíme do kruhu o průměru zhruba 36 cm. Potřeme vlažným sádlem s česnekem a kolečkem na pizzu rozdělíme buď na 8 nebo 12 výsečí. Smotáme do rohlíčků (viz foto), uložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme chvíli kynout.
Krok 5: Vykynuté rohlíčky orosíme sprejem vlažnou vodou, posypeme kmínem a ještě jednou orosíme. (Povrch se může místo vodou potřít rozšlehaným vejcem, kmín bude i lépe držet).
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut při 210-220 °C. Čas pečení je pouze orientační, menší rohlíčky se budou péct kratší dobu, než ty větší. Po upečení je odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 3. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlové rohlíčky s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXGy
Moje poznámka
Sádlové rohlíčky s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXGy
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 22 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
sidonie před 32 minutami
Chutné vafle
Eliška před 37 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 11 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 14 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
brambory,
mléko,
sádlo,
droždí čerstvé,
sádlo,
česnek,
kmín celý
Komentáře (5)