Suroviny
Porce: cca 24 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 594 kJ / 2 771 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,16 g |
Tuky | 103,51 g |
Vláknina | 11,48 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 605 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 401,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listový tvarožník s jahodovým vrchem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQ9Q
Moje poznámka
Listový tvarožník s jahodovým vrchem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQ9Q
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 6 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 6 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 8 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 9 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 9 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 9 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 9 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
tvarožník,
tvarožník z listového těsta,
recept na tvarožník,
jahodovýtvarožník,
tvarožník bez těsta,
tvarožník s jahodami,
tvarožník s listového těsta,
tvarožník-recept,
recepty z listového těsta s pudinkem a zele,
tvarohový moučník,
testo na tvarožník,
tvarožnik s jahodovym žele,
recept listové těsto s malinovým džemem,
postup na listový pletenec,
listové těsto s jahodovým pudinkem,
jahodový zákusek z listoveho těst,
listové těsto, jahody,
jahody - listové těsto,
google recept na tvarožník,
babicovy dobroty 26.2.2012
Suroviny:
těsto listové,
tvaroh,
mléko,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
olej,
pudink vanilkový,
jahody,
džus jahodový,
pudinkový prášek
Komentáře (29)
Jj, máte pravdu
Žampion zůstane žampionem
Listové těsto zůstane nelistujícím těstem
Prakticky na praktických příkladech z praxe dokládáte opodstatněnost mé teze, že použití listového těsta vámi imrvére omílaným způsobem je celosvětově pasé
Zároveň si ale uvědomuji že "líné" kuchařky, používající listové těsto jako nevhodnou podložku, se též vyskytují celosvětově
No, tady se asi neshodneme, že
https://tishka.org/%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%...
Nebo s třeným těstem jako německý Käsekuchen:
https://www.toprecepty.cz/recept/30259-kasekuchen-...
https://www.backenmachtgluecklich.de/rezepte/der-b...
Také americký cheesecake patří do této rodiny tvarohových koláčů:
https://www.onceuponachef.com/recipes/new-york-sty...
Dělala jsem už všechny, každý je trochu jiný a ten český s listovým těstem je dobrá konkurence.
TVAROŽNÍK se dá péci i bez nějakého pofiderního podkladu
No, ale to je vám dost možná známo, že
Milé dámy
Pro tentokrát bude stačit, když si nasadíte čočky a hodíte voko na foto u tohoto receptu
....... vysvětluj to casinovi
Jedině... kdyby snad dělal krémeš bez krému......
Já myslím, že chyba asi nebude na naší straně, ale spíš na té Vaší. Vy prostě sice umíte moc dobré domácí listové těsto, ale nejspíš si s jeho upečením s náplní nevíte rady, a tak si to kompenzujete poznámkami o papundeklech a bůhvíčem ještě. Jak si myslíte, že by se mělo listové těsto péci, jenom nasucho (kremeše, trubičky) - žádné štrůdle? A co ty skvělé se slanou náplní?
Víte co, casino? Nemějte starosti - když máte pocit, že z naplněného listového těsta upečete papundekl, tak to nedělejte, to je přece Vaše volba. Ale nechte nám prosím tu naši
ad.1. věta: Ano
ad. 2. věta: Nejde to
ad. 3. věta: Možná si říkají: DAROVANÉMU KONI...
ad. 4. věta: Máte recht... No, patrně to chutná jako rozmáčený ten oný, že