Suroviny pro 1
1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 228 kJ / 1 966 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,10 g |
| Tuky | 55,50 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 702 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 252,13 g |
Postup přípravy
Mouku smícháme s droždím rozpuštěným ve vlažné vodě a oleji. Mírně osolíme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme, vložíme do olejem vymazané remosky a čistou rukou těsto po dně rozprostřeme. Těsto můžeme také rozválet na placku na vále potřeným trochou oleje. Dbáme na to, aby těsto vyplnilo celé dno a okraje byly nepatrně zdvižené. Krok 2: Postup na ozdobení pizzy:
Na těsto v remosce poklademe spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky nakrájené mozzarelly, posypeme trochou soli, nasekanou bazalkou, pokapeme olejem a zapečeme. Krok 3: Pečeme asi 25-30 minut - dokud nezačne těsto na okrajích zlátnout. Krok 4: Než pizzu vyjmeme z remosky, posypeme ji zbývajícím sýrem, zakryjeme horkým víkem, vypneme ze sítě a 5 minut necháme ještě v remosce, dokud se mozzarella nerozpustí. Hotovou pizzu krájíme na porce.
Zveřejněno 14. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza Margherita (pečená v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo04
Moje poznámka
Pizza Margherita (pečená v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo04
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 12 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 6 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 6 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 6 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 7 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 8 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 8 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 8 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
olej,
sůl,
olej,
rajče,
sýr mozzarella,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl
Komentáře (3)
Mimo jiné i v remosce. resp. pomocí dvou remoskových těles - jedno zespodu, druhé shora...
Jak to dopadlo?
No, Italy mám co by Fibingerová kamenem dohodila...