Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,84 g |
Tuky | 127,60 g |
Vláknina | 1,56 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 40,86 g |
Sůl | 101,84 g |
Sacharidy | 88,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na lososa smícháme. Připravíme krabičku velkou přibližně jako losos. Vysteleme ji větším kusem potravinové fólie. Naspod nasypeme solnou směs jen tak, aby pokryla dno.
Krok 2: Lososa omyjeme, případně pinzetou odstraníme kosti a dobře osušíme. Položíme do krabičky kůží dolů a zasypeme zbytkem směsi. Pevně zabalíme do fólie a zatížíme. Dáme do lednice na 24 hodin.
Krok 3: Druhý den lososa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na velmi tenké plátky. Bagetu nakrájíme, pokapeme olejem, lehce osolíme a necháme zapéct v troubě dozlatova.
Krok 4: Z lučiny, majonézy, smetany, křenu a kopru zamícháme lehký krém. Vychladlé kousky potřeme krémem. Poklademe plátky lososa, přizdobíme nakrájenou zeleninou, kousky citronu a snítkou kopru.
Zveřejněno 24. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
Moje poznámka
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
Nejnovější recepty
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 3 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Borůvkový závin podle německé Omy
iva.dostalova@seznam.cz před 20 minutami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
KamiF před 37 minutami
Řecká musaka
ceslo před 42 minutami
Kvasnicová polévka
Kajkajak před 42 minutami
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 1 hodinou
Sendvič caprese
Runser před 1 hodinou
Katův šleh a bramboráčky
Berdey před 1 hodinou
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
stefi.f47 před 1 hodinou
Segedínský guláš
Marus28 před 2 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Ryskova7 před 2 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr,
citron,
pepř,
kopr,
lučina,
majonéza,
smetana zakysaná,
křen strouhaný,
kopr,
sůl,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (22)
Ještě mi půlka zbyla a nevím jak uchovat dál? Zamrazit?
A ještě dotaz, čím ho zatížíte? Sáček s vodou nebo ..??
Kdo nezná, doporučuji vyzkoušet.
Pokud by měl někdo pocit, že stejný výsledek docílí - byť sebelepším lososem uzeným studeným kouřem - tak ne...je to jiné...