Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 202 kJ / 3 872 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,98 g |
| Tuky | 209,53 g |
| Vláknina | 62,48 g |
| Cholesterol | 714 mg |
| Sodík | 11,00 g |
| Sůl | 26,96 g |
| Sacharidy | 292,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryžu (ak nemáme zvyšnú uvarenú) uvaríme v nádobe do polomäkka.
Klobásu nakrájame na kolieska, trocha opečieme v UFO disku alebo na panvici a odložíme nabok. Kapustu podľa potreby premyjeme a necháme odkvapkať. Krok 2: K zvyšnej masti z klobásy pridáme ešte trocha inej masti, pridáme kapustu a dusíme.
Slaninu nakrájame na kocky, vypečieme z nej masť, pridáme drobné kocky červenej cibule a jemne upražíme. Ku koncu pridáme aj prelisovaný cesnak a mleté mäso, ktoré pečieme dobiela. Posypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením, soľou podľa chuti a podľa slanosti klobásy a slaniny. Premiešame a ragú už máme hotové. Krok 3: K ragú môžeme primiešať ryžu, ja však radšej ingrediencie vrstvím, nielenže to lepšie vyzerá, ale aj chutí. Krok 4: UFO vymastíme masťou alebo olejom. Postupne v disku na seba vrstvíme kyslú kapustu, ragú, ryžu a kolieska klobásy, ktoré potrieme polovicou smotany. Tento postup opakujeme (kapusta, ragú, ryža, kapusta a druhá polovica smotany). Nakoniec pridáme kolieska klobásy a mletú papriku. Krok 5: Pečieme v uzatvorenom disku v rúre na 180 stupňoch alebo v teplej pahrebe približne 50-60 minút. Vyhasínajúce uhlíky môžeme klásť aj navrch disku, horná vrstva smotany tak nadobudne krásnu zlatistú farbu.
Klobásu nakrájame na kolieska, trocha opečieme v UFO disku alebo na panvici a odložíme nabok. Kapustu podľa potreby premyjeme a necháme odkvapkať. Krok 2: K zvyšnej masti z klobásy pridáme ešte trocha inej masti, pridáme kapustu a dusíme.
Slaninu nakrájame na kocky, vypečieme z nej masť, pridáme drobné kocky červenej cibule a jemne upražíme. Ku koncu pridáme aj prelisovaný cesnak a mleté mäso, ktoré pečieme dobiela. Posypeme mletou červenou paprikou, čiernym korením, soľou podľa chuti a podľa slanosti klobásy a slaniny. Premiešame a ragú už máme hotové. Krok 3: K ragú môžeme primiešať ryžu, ja však radšej ingrediencie vrstvím, nielenže to lepšie vyzerá, ale aj chutí. Krok 4: UFO vymastíme masťou alebo olejom. Postupne v disku na seba vrstvíme kyslú kapustu, ragú, ryžu a kolieska klobásy, ktoré potrieme polovicou smotany. Tento postup opakujeme (kapusta, ragú, ryža, kapusta a druhá polovica smotany). Nakoniec pridáme kolieska klobásy a mletú papriku. Krok 5: Pečieme v uzatvorenom disku v rúre na 180 stupňoch alebo v teplej pahrebe približne 50-60 minút. Vyhasínajúce uhlíky môžeme klásť aj navrch disku, horná vrstva smotany tak nadobudne krásnu zlatistú farbu.
Zveřejněno 1. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koložvárské zelí na způsob UFO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB64
Moje poznámka
Koložvárské zelí na způsob UFO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB64
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 22 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 6 minutami
Šunkofleky
Kajkajak před 10 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 13 minutami
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 1 hodinou
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
slanina uzená,
cibule červená,
česnek,
plecko vepřové,
paprika sušená sladká,
rýže,
smetana,
klobása uzená,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (8)
V jejím podání to bylo tak mastné a syté, že jsem to nemohla, ale všichni ostatní to přímo .... až do posledního drobečku.
Pro použití na sporáku by asi odpovídala dubleta.
Kdysi se prodávalo Kološvárské zelí v plechovce za 6,40 Kčs a móóc mi chutnalo, ale bylo trochu jiné: v zelí byl kousek moravské klobásky, kousek libového vepřového a kulička z mletého masa.
Ale