Hruškové nebo jablkové poháry s tvarohem a perníčky
Pokud potřebujete rychlý dezert pro děti a nemáte čas na pečení, připravte si podzimní poháry z tvarohového krému, zkaramelizovaného ovoce a perníčků. Dezert je za pár okamžiků hotový a pohladí vaše chuťové pohárky.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 047 kJ / 967 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,64 g | 
| Tuky | 45,63 g | 
| Vláknina | 7,50 g | 
| Cholesterol | 150 mg | 
| Sodík | 52 mg | 
| Sůl | 0,15 g | 
| Sacharidy | 130,77 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Hrušky nebo jablka nakrájíme na kousky a zakápneme citronovou šťávou.
	Krok 2: V rendlíku se silným dnem připravíme z krupicového cukru světle hnědý karamel.
	Krok 3: Zalijeme ho horkou vodou a až se karamel rozpustí, přidáme ovoce a malý kousek skořice. Necháme krátce povařit až ovoce změkne, ale nerozvaříme ho. Pak necháme vychladnout, nejlépe ve studené vodní lázni.
	Krok 4: Perníčky nakrájíme na menší kousky, můžeme je případně i hrubě nastrouhat.
	Krok 5: Ze 150 ml smetany vyšleháme nadýchanou šlehačku. Zhruba 1/3 odebereme, lehce ji osladíme moučkovým cukrem a přidáme špetku skořice. Odložíme na povrch pohárů. Zbylou šlehačku použijeme do tvarohu.
	Krok 6: Tvaroh prošleháme s moučkovým cukrem a velmi lehce vmícháme šlehačku.
	Krok 7: Všechny připravené ingredience vrstvíme do pohárů. Na spodek zkaramelizované ovoce, pak perníčky, tvaroh a uhladíme povrch. Nakonec dozdobíme šlehačkou, ovocem a snítkou máty nebo jinými ozdůbkami. Připravené poháry necháme v chladu odležet.
Zveřejněno 7. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hruškové nebo jablkové poháry s tvarohem a perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGR1
Moje poznámka
					
				
Hruškové nebo jablkové poháry s tvarohem a perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGR1
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Suroviny:
						
							hruška, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							voda, 
						
						
							perníčky, 
						
						
							tvaroh měkký, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							ovoce, 
						
						
							máta, 
						
						
							zdobení cukrářské
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (7)