Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším majstrštykem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 52 050 kJ / 12 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2 010,07 g |
Tuky | 426,79 g |
Vláknina | 41,23 g |
Cholesterol | 6,50 g |
Sodík | 114,13 g |
Sůl | 280,00 g |
Sacharidy | 123,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZG5
Moje poznámka
Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZG5
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 13 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 42 minutami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 6 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 9 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 9 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 9 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 9 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 10 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 10 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 11 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 12 hodinami
Tématické fráze:
domácí čabajská klobása,
čabajka recept,
domácí čabajka,
recept na pravou čabajku,
čabajská klobása domácí výroba,
recept na cabajskou klobasu,
recept na čabajku,
domaci cabajka recept,
recept na cabajky,
domácí čabajky,
recept na domácí maďarské klobásy,
madarska cabajka recept,
prava madarska cabajka,
domácí slovenské klobásy,
cabajka,
klobásy recepty,
recept na domácí slovenské klobásy,
čabajky recept,
maďarské klobásy čabajky,
recept na klobásy
Suroviny:
plec vepřová,
kmín mletý,
sůl,
rychlosůl,
cukr moučkový,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
střeva vepřová
Komentáře (40)
Pokud bys můj článeček bral důkladně, zjistil bys , že mi vůbec nejde o recept, který dosud nemám ,ale o to proč musí někdo tvrdit , že ten jeho recept na "Čabajku " je ten opravdu pravý. Ty bys to tvrdil ??? A to ,že jsem rodilý Bratislavčan , nevylučuje , že nejsem Slovák.Tak si to prosím trochu urovnej. Ale o vlastní recept vůbec nejde. Zarazila mě jen agresivita předřečníka.Je na každém ,jak si klobásy udělá.Musím dodat , že se nezlobím a už se ani nebudu vyjadřovat.Tvůj recept také vyzkouším .Může to být ten, který hledám a souhlasím i s tím co píšeš o uzení klobás .Máš úplnou pravdu. Zdraví Tě Milan P.
Pri studenom údení by nemala byť teplota dymu väčšia ako 25°C. Tento typ údenia si vyžaduje pomerne dlhú dobu – 2 až 5 dní, ale má silné konzervačné účinky. Konzervačné látky dymu preniknú hlboko do mäsa. Uplatňuje sa aj silné vysušenie mäsa, pričom straty na hmotnosti mäsa bývajú aj okolo 35 %. Výrobky, ktoré sa údili studeným dymom sú veľmi trvanlivé.
Zdraví Milan P.
Já používám na nakládání většinou jen sůl, udím jen 6 hodin, pak ještě 6 h horkovzduch a holt mrazím. Znalci tvrdí, že je to zločin, ale zatím si ještě žádný z nich ničeho nevšiml, ani u dál tepelně zpracovaných výrobků- párky, špekáčky, uzené, pancetty, slanina, ani u klobás, podávaných " zasyrova". Pragandu přidávám jen do sušených klobás a salámu, ale ty se dělají minimálně. A " hovadzinka " je u čabajky hovadina.
Přidal jsem pár obrázků vlastních výrobků. A po mých zkušenostech se držím s kořením při zemi. Ono někdy méně , znamená více.Oceňuji i práci svého předřečníka ,který objasnil, kdo vlastně vymyslel čabajku.Patří to vůbec sem ???Myslím si , že mi je to jedno!!! Tento recept se nedá pokazit a klobásky jsou výborné. POKUD... je nepřesolíte!!! S tím opatrně.Pomůže jen zkoušení.
A zase--- nedosolené se dají jíst, p ř e s o l e n é -vyhodit.
Milan P.
1. "Černé koření" se česky jmenuje pepř.
2. Ale to je spíš dojem či pocit: Vždycky se mi zdálo, že v čabajce cítím i tymián.