Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 557 kJ / 2 523 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 197,17 g | 
| Tuky | 188,50 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 615 mg | 
| Sodík | 1,50 g | 
| Sůl | 3,75 g | 
| Sacharidy | 9,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve formě pěny, tak ji odstraníme.
	Krok 2: Přidáme 1 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 menší petržel a klínek z bulvy celeru a osolíme. Dále přidáme 5 kuliček pepře a nového koření a 3 bobkové listy. Necháme zlehka vařit - probublávat dokud není maso krásně měkké (cca 2 hodiny).
	Krok 3: Po uvaření opatrně vyjmeme uvařené maso a udržujeme teplé.
	Krok 4: Silný vývar scedíme a vlijeme do něj 1 balení sladké smetany (250 ml).
	Krok 5: Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná.  
Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.
Zveřejněno 25. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kohout se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1kk
Moje poznámka
					
				
Kohout se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1kk
Nejnovější recepty
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Dort z listového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Indická čočka s batáty
micurka před 2 hodinami
	
			
	
Celozrnné housky
Manik před 3 hodinami
	
			
	
Margot koláč s jablky
jestedka před 4 hodinami
	
			
	
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 4 hodinami
	
			
	
Řepánky
Jitkazmecka před 5 hodinami
	
			
	
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 5 hodinami
	
			
	
Jablkový křen
cookamater před 5 hodinami
	
			
	
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 15 hodinami
	
			
	
Kuře na celeru
JanaPav před 17 hodinami
	
			
	
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kohout recepty, 
						
						
							kohout recept, 
						
						
							recept na kohouta, 
						
						
							recepty z kohouta, 
						
						
							recepty kohout, 
						
						
							recepty na kohouta, 
						
						
							mladý kohout recept, 
						
						
							recept kohout, 
						
						
							příprava kohouta, 
						
						
							recept na mladého kohouta, 
						
						
							jak uvařit kohouta, 
						
						
							co uvařit z kohouta, 
						
						
							recept z kohouta, 
						
						
							nadívaný kohout, 
						
						
							jak udělat kohouta, 
						
						
							kohout po francouzsku, 
						
						
							kohout na paprice, 
						
						
							recepty - kohout, 
						
						
							mlady kohout recepty, 
						
						
							kohout  recept
						
					
						Suroviny:
						
							kohout, 
						
						
							kohout, 
						
						
							smetana sladká, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (9)
Ale receptík se mi líbí, to joooo