Kohout se smetanovou omáčkou

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 120 minut PT2H00M 4-5 porcí Drůbeží maso 6 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

1,5 - 2 kg mladý kohout
1 litr vývaru (z kohouta )
1 kelímek sladké smetany (31%)
cibule
mrkev
petržel
celer
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
pepř
hl. mouka
máslo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kohouta bez kůže naporcujeme na 6 kusů. Porce vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přijít pomalu k varu. Jakmile se nám začne srážet na povrchu bílkovina ve formě pěny, tak ji odstraníme.

  2. Přidáme 1 menší cibuli, 1 menší mrkev, 1 menší petržel a klínek z bulvy celeru a osolíme. Dále přidáme 5 kuliček pepře a nového koření a 3 bobkové listy. Necháme zlehka vařit - probublávat dokud není maso krásně měkké (cca 2 hodiny).

  3. Po uvaření opatrně vyjmeme uvařené maso a udržujeme teplé.

  4. Silný vývar scedíme a vlijeme do něj 1 balení sladké smetany (250 ml).

  5. Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná.

    Jako přílohu podáváme zásadně napařené houskové knedle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kohout se smetanovou omáčkou

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    :yes::-p Posílám tento komentář pro všechny, kteří zvažují zda ho zkusit. Měla jsem od kamarádky kohouta a dlouho jsem přemýšlela na jaký způsob ho udělat - vaříla jsem ho totiž poprvé. Vzhledem k tomu, že mám malé děti tak vyhrál tento, protože ostatní jsou většinou na víně atd. Vaření nic těžkého a omáčka naprosto exlusiv. Dělala jsem k tomu houskové knedlíky vařené v hrnečku na páře. Chutnalo to fakt super a určitě vám to stojí za to vyzkoušet. Omáčka má super chuť a je ze smetany opravdu jemná a chutná. Všem zdar a dobrou chuť. Tento recept určitě udělám znova.:yes::-K

    Odpovědět

  • jarouš jarouš(neregistrovaný)

    www.toprecepty.czjednoduché a docela dobré

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Neodmítla bych:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • spagetka spagetka

    Kohoutek - hm....moje vzpomínka: měla jsem děsný hlad a v kdysi dobré hospodě nabízeli kohoutka po francouzsku, už si nevzpomenu na přesný název. Kohoutek musel být hooodně vypelichaná slepice, nedalo se to sníst. Snědla jsem přílohu a vrátila. Už jsem v té hospodě nebyla.
    Ale receptík se mi líbí, to joooo;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

1

Přidat komentář

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo