Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzská králičí polévka

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Porce: 4 a více

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 385 kJ /
809 kcal
Bílkoviny18,18 g
Tuky64,32 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do poloměkka, zároveň osolíme. Krok 2: Přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu a koření a vaříme dál, až je vše měkké. Já jsem měla jen ty hřbety s kousky žeber, tak jsem je osolené, opepřené a omoučené opekla vcelku (uvařená žebra jsem pak obrala a maso vrátila do polévky). Krok 3: Do polévky chvíli před dohotovením můžeme nalít pohár červeného vína a provařit, já tentokrát víno vynechala. Polévka je chutná např. s kostičkami bílé veky opečené na másle. Můžeme ale také zavařit nočky nebo i jinou zavářku. Opečenými plátky veky s dobrým strouhaným sýrem také nic nezkazíte, naopak. Nakonec polévku na talíři posypeme sekanou petrželkou.

Zveřejněno 18. 1. 2021

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept jsem kdysi opsala, asi z nějakého časopisu, a trochu upravila, protože králičího masa bez kosti by mi na polévku asi bylo líto.

Ujišťuji kuchařky a kuchaře, že tymián v králičí polévce (v přiměřeném množství) je fakt skvělý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqnj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lqnj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jaromira18: Děkuji za milý komentář :-K a přeji ať vám polévka chutná! :yes::-8 Zdravím! :-K:-K:-K

:yes::yes:Musí být vynikající, těším se až jí uvařím.:-K:-K:-K

Suroviny:
maso králičí, máslo, mouka hladká, mrkev, petržel, celer, zelí, sůl, pepř, česnek sušený, koření nové koření, tymián, víno červené suché, máslo, vejce, mouka polohrubá, sůl, nať petrželová

Přidat fotografie receptu