Suroviny
Porce: 3 velké bagety
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 511 kJ / 2 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,43 g |
| Tuky | 31,18 g |
| Vláknina | 28,38 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,45 g |
| Sůl | 16,09 g |
| Sacharidy | 414,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Buď v domácí pekárně nebo jiným způsobem a necháme ho vykynout. Pokud budeme dělat v domácí pekárně, tak jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak proseté mouky smíchané dohromady i se solí a nahoru pak cukr a rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl zpracujeme do bochánku a následně vyválíme do tvaru delší podlouhlé bagety. Povrch lehce orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, posypeme směsí semínek a ještě válíme, snažíme se semínka do těsta "zamačkat". Délku baget zvolíme dle délky pečícího plechu. Pak je na plech uložíme, buď na teflonovou fólii nebo papír na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme je vykynout.
Krok 3: Vykynuté bagety ještě můžeme jednou lehce orosit vlažnou vodou a vložíme je do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut, tento čas je pouze orientační. Po upečení bagety odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semínkové bagety II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A019
Moje poznámka
Semínkové bagety II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A019
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 6 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 8 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 8 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 9 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 10 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 10 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hladká celozrnná,
mouka žitná chlebová,
sůl,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
slunečnice loupaná
Komentáře (6)