Suroviny
Porce: 3 velké bagety
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 511 kJ / 2 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,43 g |
| Tuky | 31,18 g |
| Vláknina | 28,38 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,45 g |
| Sůl | 16,09 g |
| Sacharidy | 414,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Buď v domácí pekárně nebo jiným způsobem a necháme ho vykynout. Pokud budeme dělat v domácí pekárně, tak jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak proseté mouky smíchané dohromady i se solí a nahoru pak cukr a rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl zpracujeme do bochánku a následně vyválíme do tvaru delší podlouhlé bagety. Povrch lehce orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, posypeme směsí semínek a ještě válíme, snažíme se semínka do těsta "zamačkat". Délku baget zvolíme dle délky pečícího plechu. Pak je na plech uložíme, buď na teflonovou fólii nebo papír na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme je vykynout.
Krok 3: Vykynuté bagety ještě můžeme jednou lehce orosit vlažnou vodou a vložíme je do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut, tento čas je pouze orientační. Po upečení bagety odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semínkové bagety II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A019
Moje poznámka
Semínkové bagety II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A019
Nejnovější recepty
Burizonové kuličky
Přidáno před 7 minutami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 35 minutami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 17 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 18 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 5 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 5 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 13 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 15 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 16 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 16 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 17 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 18 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hladká celozrnná,
mouka žitná chlebová,
sůl,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
slunečnice loupaná
Komentáře (6)