Suroviny
Porce: 3 velké bagety
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 511 kJ / 2 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,43 g |
Tuky | 31,18 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,09 g |
Sacharidy | 414,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Buď v domácí pekárně nebo jiným způsobem a necháme ho vykynout. Pokud budeme dělat v domácí pekárně, tak jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak proseté mouky smíchané dohromady i se solí a nahoru pak cukr a rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto dáme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl zpracujeme do bochánku a následně vyválíme do tvaru delší podlouhlé bagety. Povrch lehce orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, posypeme směsí semínek a ještě válíme, snažíme se semínka do těsta "zamačkat". Délku baget zvolíme dle délky pečícího plechu. Pak je na plech uložíme, buď na teflonovou fólii nebo papír na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme je vykynout.
Krok 3: Vykynuté bagety ještě můžeme jednou lehce orosit vlažnou vodou a vložíme je do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut, tento čas je pouze orientační. Po upečení bagety odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 17. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semínkové bagety II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A019
Moje poznámka
Semínkové bagety II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A019
Nejnovější recepty
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 6 hodinami
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 12 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 14 hodinami
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicovo-mrkvová pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
Kajkajak před 5 hodinami
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 11 hodinami
Cuketová buchta
Janet.P před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 13 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 14 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 15 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 16 hodinami
Likér z aronie
jana.kulkova před 17 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hladká celozrnná,
mouka žitná chlebová,
sůl,
cukr krupice,
droždí čerstvé,
slunečnice loupaná
Komentáře (6)