Hovězí španělské ptáčky 1
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 277 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,18 g |
Tuky | 114,58 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 15,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí.
Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky.
Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. Krok 2: V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky.
Necháme zatáhnout z obou stran.
Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa.
Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Krok 3: Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád.
Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky.
Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka. Krok 2: V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky.
Necháme zatáhnout z obou stran.
Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa.
Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby. Krok 3: Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád.
Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme.
Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 21. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí španělské ptáčky 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxrN
Moje poznámka
Hovězí španělské ptáčky 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OxrN
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 8 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 10 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 12 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 1 hodinou
Záhorácký závitek
HanaS92 před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Makronky
mares-mikulas před 2 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 4 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 5 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 5 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 7 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 8 hodinami
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 9 hodinami
Tématické fráze:
hovězí ptáčci,
hovězí ptáček,
španělsky ptaček hovězí,
spanelsky ptacek,
ptáčci hovezi,
hovezi platky na ptacky,
ptáčci z hovězího masa,
španělský ptáček z hovězího,
recepty španělský ptáček,
spanelske ptacky,
uvarit hovezi ptáček,
španělský ptáček recept,
jaké hovězí na ptáčky,
ptacci hovězího masa,
ptačky z hověziho masa,
ptačky z hověziho masa,
spanelske ptacky recepty videorecept,
ptacky recept,
hovězí španělský ptáček,
ptáčci z hoveziho
Suroviny:
maso hovězí,
vejce,
okurky sterilované,
slanina,
hořčice plnotučná,
pepř,
sádlo,
cibule
Komentáře (3)