Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taštičky s cuketovou náplní

Křupavé taštičky z listového těsta, plněné cuketou, sýrem a slaninou jsou skvělým tipem na jednoduchou večeři nebo pohoštění. Povrch potřete vajíčkem a posypte voňavými bylinkami. Pak už stačí jen upéct dozlatova.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 817 kJ /
912 kcal
Bílkoviny13,78 g
Tuky91,76 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,21 g
Sacharidy6,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme. Přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme a vydusíme téměř všechnu tekutinu. Odstavíme a necháme zchladnout. Krok 2: Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Do rohu dáme cuketovou náplň, kousek sýra, přehneme a přitlačíme okraje vidličkou. Krok 3: Vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme lehce posypat provensálskými bylinkami. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C asi 15 minut.

Zveřejněno 11. 9. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WErQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WErQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

pazderka83: To mě moc těší, díky za pochvalu. :-K:-K

Bylo to moc dobré. I synovi který neji cuketu (řekla jsem že je to špenát ) to moc chutnalo a to je super :-D:yes:

Super :yes:

Pěkný recept, Jaruš +:yes:

Tématické fráze:
recepty z cukety, cuketa recepty, recepty s cuketou, cuketa recept, plněné cuketové taštičky, taštičky s náplní, napln do tasticek, cuketové tašticky z lístového těsta, napln z cukety, náplň taštičky, recepty z cuket, cuketová náplň, náplně do cukety, listove testo s cuketovou naplni, taštičky s náplní recept, cuketová náplň do listových šátečků, náplň do cukety

Suroviny:
těsto listové, cuketa, slanina, sýr camembert, vejce, koření provensálské, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu