Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 280 kJ / 1 262 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,36 g |
| Tuky | 62,04 g |
| Vláknina | 6,30 g |
| Cholesterol | 523 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 9,71 g |
| Sacharidy | 56,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koule: Maso dáme do hlubší misky, přidáme nadrobno nasekané cibulky, nadrobno nasekanou petrželovou nať a listy koriandru, osolíme, opepříme a důkladně promícháme s vejcem. Rukama vytvoříme menší koule, které dáme na pečící papír a pečeme v troubě při 160°C cca 20 minut (podle velikosti kuliček).
Krok 2: Polentové placky: Vodu osolíme, přivedeme k varu, a za neustálého míchání metličkou pomalu sypeme polentu, protože jinak by se začaly tvořit hrudky. Ztlumíme teplotu na úplné minimum a mícháme, dokud polenta není zcela rozpuštěná. Chvílemi bude jemně probublávat, ale neustále mícháme, nesmí se připálit zespodu.
Krok 3: Mícháme asi 4-5 minut, do zhoustnutí (asi tak jako konzistence krupicové kaše). Vypneme, přisolíme dle chuti a ještě za tepla vmícháme máslo, aby byla směs jemnější.
Krok 4: Kaši, dokud je ještě teplá, nalijeme do předem vytřené keramické misky nebo pekáčku, asi tak, aby její vrstva byla cca 1,5-2 cm vysoká. Přikryjeme fólií a necháme v lednici zcela ztuhnout, tak hodinu, hodinu a půl.
Krok 5: Pak polentu vyklopíme a nakrájíme na tvary, které se nám líbí, udělala jsem trojúhelníčky, ale můžeme třeba použít i vykrajovací formičky na vánoční cukroví :). Nakrájené kousky polenty osmahneme na grilovací pánvi.
Zveřejněno 30. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí koule a polentové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/523X
Moje poznámka
Krůtí koule a polentové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/523X
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 10 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 37 minutami
Margot kuličky
Junys před 51 minutami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 3 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 3 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 3 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 4 hodinami
Suroviny:
maso krůtí mleté,
cibulka jarní,
koriandr čerstvý,
nať petrželová,
vejce,
sůl,
pepř čtyř barev,
polenta instantní,
voda,
sůl,
máslo,
olej
Komentáře (3)