Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaná kakaová buchta s tvarohem a meruňkami

Kakaový moučník s velkou dávkou tvarohu, který je zdrojem vápníku pro zdravé kosti a zuby, bílkovin důležitých pro růst a plný vitamínů a minerálů. Vaše tělo to jistě ocení a vy si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,6 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 965 kJ /
6 445 kcal
Bílkoviny189,99 g
Tuky304,91 g
Vláknina37,50 g
Cholesterol 2,22 g
Sodík 875 mg
Sůl2,51 g
Sacharidy716,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a kakaem. Krok 2: Změklé máslo nakrájíme na menší kousky a spolu se žloutky zapracujeme do těsta. Během hnětení přidáme mléko. Krok 3: Zpracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na hodinu do mrazáku. Krok 4: Než těsto ztuhne, připravíme náplň. Tvaroh rozšleháme s vejci, cukrem a polovinou sáčku pudinku (sáček má 37-40 g) . Meruňky necháme okapat. Krok 5: Plech (cca 30 x 35 cm) vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 6: Polovinu těsta nastrouháme nahrubo nad plechem a zakryjeme rovnoměrně celou plochu. Krok 7: Tvarohovou náplň rozdělíme lžící po těstě a na ní rozložíme meruňky. Krok 8: Nahoru nastrouháme druhou polovinou těsta tak, až tvaroh a meruňky zakryjeme. Krok 9: Plech vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.

TIP: Jak zpracovat úrodu meruněk

Zveřejněno 14. 4. 2019

Poznámka autorky Vareniste.cz

Další mé recepty najdete na http://vareniste.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvgK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kvgK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrá, taktéž jsem dělala s broskvemi. Těším se, až vyzkouším s čerstvým ovocem.<3

Moc dobrá, přidávám i foto

Já bych to udělala s čerstvými meruňkama

Mireli: to mě těší :-*

Vypadá krásně, chutná výborně. Vyzkoušela jsem s broskvemi. :yes:

::yes: dnes jsem ji upekl...bozi smes chutí.

Vypadá krásně a ještě líp bude chutnat :yes:

Tématické fráze:
buchta s merunkami, tvarohová buchta s kakaem, kakaová tvarohová buchta, tvarohová buchta s meruňkami, tvarohová kakaová buchta, buchta z meruněk, tvarohovo kakaová buchta, strouhaná buchta, strouhaná tvarohová buchta s meruňkami, strouhana tvarohova buchta, kakaovo tvarohová buchta strouhaná, recept buchta tvarohová s meruňkami, strouhaná z meruněk, kakaova tvarohova strouhanabuchta, tvarohová buchta ze strouhaného kakaového těsta, strouhana buchta z hladké mouky, tvaroh na strouhani, máslová kakaová buchta na plech, rychlá tvarohová buchta strouhaná s broskvemi, strohaná buchta s tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, prášek do pečiva, kakao, máslo, žloutek, mléko, vejce, tvaroh měkký, cukr moučkový, pudink vanilkový, zavařená meruňková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu