Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Vepřová krkovice se výborně hodí k pečení na jakýkoli způsob. Tyto plátky krkovičky, naložené v pikantní marinádě a pomalu pečené doměkka, se doslova rozplývají na jazyku. Spolu s jarním bramborovým salátem tvoří skvělou kombinaci.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 123 kJ / 1 224 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 28,96 g | 
| Tuky | 86,85 g | 
| Vláknina | 18,14 g | 
| Cholesterol | 567 mg | 
| Sodík | 1,72 g | 
| Sůl | 4,02 g | 
| Sacharidy | 76,19 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Připravíme marinádu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
	Krok 2: V pánvi na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme protlak a minutku restujeme.
	Krok 3: Odstavíme, zalijeme vodou, přidáme všechny zbývající suroviny a dochutíme. Maso nenaklepáváme, naložíme do marinády a vložíme na 24 hodin do lednice.
	Krok 4: Před pečením maso hodinu předem vytáhneme. Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.
	Krok 5: Maso vložíme i s marinádou do pekáčku, posypeme cibulí a vložíme do trouby.
	Krok 6: Troubu stáhneme na 150 °C a v přikrytém pekáčku pečeme cca 2 hodiny do měkka.
	Krok 7: Na bramborový salát nakrájíme oloupané brambory a vejce na kostky, ředkvičku na drobné kostičky.
	Krok 8: Přidáme hořčici, drobně nakrájenou cibulku a majonézu a dochutíme solí a pepřem. Dáme uležet a podáváme s upečenou krkovicí.
Zveřejněno 25. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ZrX
Moje poznámka
					
				
Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ZrX
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 46 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pečena krkovice, 
						
						
							pečená krkovička, 
						
						
							pečená krkovička plátky, 
						
						
							jarní bramborový salát, 
						
						
							bramborový salát jarní, 
						
						
							výborná marináda na pečenou krkovici, 
						
						
							pečená krkovička recept, 
						
						
							pečená krkovice s bramborovymi spalicky, 
						
						
							bramborový salát s pečenou krkovicí, 
						
						
							pečené maso s bramborovým bramborovým salátem, 
						
						
							pečené maso s bramborovým salátem, 
						
						
							maso s jarnim bramborovym salatem, 
						
						
							pečená krkovice recept, 
						
						
							krkovice s bramborovím salátem, 
						
						
							pečené maso s bramborovým se salátem, 
						
						
							bramborovy salat a pecene maso., 
						
						
							pecena krkovice 150 stupnu, 
						
						
							pečena krkovička  s janim salatem, 
						
						
							veprova krkovice s bramborovym salatem, 
						
						
							krkovička se salátem
						
					
						Suroviny:
						
							krkovice vepřová, 
						
						
							cibule, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							olej, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							omáčka sojová, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							chilli, 
						
						
							brambory, 
						
						
							vejce, 
						
						
							ředkvičky, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							majonéza, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (16)
Moje zkušenost je, že pokud mi neklapne recept od Milady tak je chyba na mé straně:omg:
To máte pravdu, asi ředkvičky pustily vodu. Píšu si - salát sníst hned.
V plynovce teplotu nepoznám, u kolečka jsou jen obrázky, pekla jsem na bábovku
Ono se to povedlo, snědlo, jak říkám, masíčko se rozpadalo, mňam, jen jsem se těšila i na těstovinky s výpekem...
Určitě zopakuju a vychytám
K.
Škoda. Asi 45 minut bez kontroly a podliti bylo moc....a v plynové troubě kolik tam bylo stupňů
Salát bych fakt nechala tak hodinku ležet, ne přes noc. Je moc dobrý, ale ředkvičky pustí vodu..
prosím poradu pro začátečníka.
Masíčko po 2 hodinách mňam, rozsýpalo se, ale...
Už po 3/4 hodině jsem zkontrolovala a výpek černý, celá keram. miska černá. Podlíváte? Dala jsem trochu vody, pak po půl hodinách přilévala. Maso to chytlo trochu po krajích a zespoda, tak je malinko hořké. Mám plynovku, 150° nepoznám, pekla jsem zhruba na půl výkonu.
Salát mi do rána pustil šťávu (dávala jsem zakysanku i Majolku®).
Jinak by to bylo dobré, jen potřebuji vychytat techniku
Díky,
K.