Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 998 kJ / 1 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,60 g |
Tuky | 122,51 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 147,48 g |
Postup přípravy
Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr přidáme hořčici a zjemníme máslem. Krok 2: Ředkvičková omáčka:
Očištěné ředkvičky nastrouháme a osmahneme na oleji, hned je zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem a octem dobře provaříme, na závěr zalijeme smetanou s promíchanou sekanou petrželkou. Krok 3: Řeřichová omáčka:
Salátovou okurku nastrouháme najemno, přidáme sekanou řeřichu, hořčici, ochutíme cukrem, solí a pepřem, přidáme mléko a mírně povaříme. Na závěr přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou. Prohřejeme. Podáváme k masu, velikonočním mletým masům, přeléváme jí vejce apod. Krok 4: Sardelková jednoduchá:
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, sardelky jemně rozsekáme a rozetřeme na kaši, přidáme do jíšky, zředíme mlékem, krátce povaříme do hladké hmoty. Podáváme k vařenému masu s knedlíkem nebo s bramborem. Krok 5: Sardelová omáčka se smetanou – podle Marie Janků-Sandtnerové:
Připravíme žlutou jíšku s cibulkou, zředíme jí polévkou, povaříme, načež jí procedíme a zamícháme do ní utřené, prolisované sardelové máslo, sladkou smetanu a malounko soli.
Zveřejněno 1. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3KB
Moje poznámka
Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3KB
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 6 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 20 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 57 minutami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 2 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 2 hodinami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 2 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 2 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 2 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
NikaPo před 2 hodinami
Jemná rybí pomazánka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Tématické fráze:
sardelová omáčka
Suroviny:
víno bílé,
máslo,
protlak rajčatový,
cibule,
hořčice kremžská,
ředkvičky,
olej,
mouka hladká,
kost,
ocet,
smetana kysaná,
petrželka,
řeřicha,
mouka,
hořčice,
okurka salátová,
cukr,
pepř,
mléko,
sádlo,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
mouka,
cibule,
máslo,
smetana,
sůl
Komentáře (3)