Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 974 kJ / 6 208 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,46 g |
| Tuky | 413,58 g |
| Vláknina | 39,30 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 585 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 521,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Moje poznámka
Mini pařížák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xOR
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 9 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 13 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 16 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuře na celeru
JanaPav před 2 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 2 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 4 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 4 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 4 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 5 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 5 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
domaci pařižak,
dort pařížák,
pařížák dort,
rychly pařižak,
dorty parižak,
mini dorty recept,
krem na parizak,
stékající poleva recept,
recept na mini dort,
stékající poleva dortu,
mini dortíčky recepty,
mini dorty,
mini dort recepty,
pařížák dort recept,
jak udělat stékající polevu na dortu,
stékající poleva na dortu,
mini dort recept,
stékající poleva na dort,
dortpařížak,
mini dortíčky recept z horke cokolady
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
kakao,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
voda,
máslo,
smetana ke šlehání,
rum,
šlehačka
Komentáře (23)
Na dortovou formu 35cm v prům. potřebuji piškot z 5 vajec a 4 šlehačky, 20dkg čokolády na vaření / používám jen Lidl Fin Carré/ a 1 čokoládu vysokoprocentní. Takže 1l šlehačky Ti stačí.
Na pekáč 30x40 piškot ze 6 vajec a krém opět ze 4 šlehaček. To stačí. Ale abych se nenervovala s politím čokoládou / v této ploše to jde špatně, spíš nejde/, krém na piškotu ozdobně srovnám a dozdobím šlehačkou se ztužovačem. Tady není vrstva krému tak vysoká jak na fotografii autora, ale je vysoká dostatečně. A prakticky vždy servíruji se sladkým ovocem. Banány, jahody nebo borůvky.
Ještě bych chtěla podotknout, že aby se dal dort polít tak krásně, jak ho má autor, je potřeba nechat krém na něm " ustálit" aspoň 3 hodiny v lednici. Já ho dávám do zóny, kde jsou 2°C. Je to román, ale já už lepší nebudu. Věřím, že se Ti podaří a sklidíš potlesk "vestoje" . M
A jahody, banán, borůvky, maliny....