Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 401 kJ / 2 486 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,28 g |
| Tuky | 51,68 g |
| Vláknina | 15,96 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 638 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 405,13 g |
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.
Ručně nebo s robotem:
Z vlažné vody, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 2: Hotové a vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 20 kousků a z každého uděláme malý bochníček. Všechny zakryjeme čistou utěrkou a takto necháme asi 30 minut kynout. Krok 3: Na větší pánvi rozehřejeme olej. Každou bulečku rukou lehce rozmáčkneme na vyšší placku a vložíme do oleje smažit. Smažíme je po několika kusech najednou, teplotu je třeba hlídat – vdolečky se nesmí smažit ani moc rychle (mohly by být uvnitř polosyrové), ani moc pomalu (jsou pak tvrdé, nasáknuté olejem). Krok 4: Usmažíme je z obou stran, hotové je z pánve vytáhneme na papírovou utěrku, po chvilce přendáme na talíř, ozdobíme zakysankou nebo oslazeným tvarohem, marmeládou a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 16. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4l1
Moje poznámka
Podmáslové vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V4l1
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 10 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 11 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 13 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 16 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 16 hodinami
Suroviny:
podmáslí,
voda,
olej,
rum,
vejce,
sůl,
cukr,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
olej,
smetana zakysaná,
marmeláda,
ovoce
Komentáře (5)