Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkové řezy s ovesnými vločkami a jablky

Pokud rádi mlsáte, ale preferujete zdravější životní styl, jistě se vám bude hodit recept na moučník s ovesnými vločkami a chia semínky. Koláč je vláčný díky jablkům a vůně skořice vám připomene podzim.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karol89 Karol89

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Plech o rozměru 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 345 kJ /
6 058 kcal
Bílkoviny154,99 g
Tuky251,78 g
Vláknina112,60 g
Cholesterol 803 mg
Sodík 465 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy736,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 165 °C. Větší plech o rozměru asi 30x40 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: V míse důkladně promícháme všechny suroviny kromě nastrouhaných jablek. Nakonec přidáme nastrouhaná jablka. Těsto je dost tekuté. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Krok 4: Doporučuji podávat se zakysanou smetanou.

TIP: Co dobrého udělat z jablek?

Zveřejněno 24. 4. 2016

Poznámka autorky Karol89

Odrážela jsem se základem od tohoto receptu www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/vlacny-celozrnny-kolac-s-jablky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zzgO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zzgO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vláčný, rychlý super

Dnes upečeno a jsou moc dobré

Vypadají chutně :yes:

Jana Remkova: jééé ahááá, tož to je na mě už moc složité :-D já kvůli maličké držím bezmléčnou a protikvasinkovou, to mi bohatě stačí 8-(

Karol89: :-K

Tématické fráze:
buchta z ovesnych vloček, buchta z ovesných vloček s jablky, buchta s ovesnými vločkami a jablky, buchta s ovesnými vločkami, vločková buchta s jablky, rezy z ovesnych vlocek, jablková buchta s ovesnými vločkami, jablkovy kolac s ovesnými vlockami, řezy s ovesnými vlockami, jablečná buchta s ovesnými vločkami, recepty s ovesnými vločkami, jablkový koláč hrnkový s ovesnými vločkami, jablečná hrníčkova buchta s ovesnými vločkami, jablkový koláč hrnkový, jablková buchta s vločkami, hrnková jablečná buchta s vločkami, buchta s ovesnych vloček, rezy s ovesnych vlocek, buchta s jablky a ovesnymi vlockami, koláč z ovesných vloček

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, vločky ovesné jemné, cukr, olej, mléko plnotučné, jablko, vejce, semínka chia, skořice, kypřící prášek, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu