Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice
Uvařili jste brokolici a po krátkém vaření vám zbyl nepříliš výrazný vývar? Nevylévejte ho, ale připravte z něj chutnou polévku. Z brokolicového pyré a kousků sekaného špenátu vytvoříme polévku ideální třeba na Zelený čtvrtek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 073 kJ / 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 11,67 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 27,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y15O
Moje poznámka
Špenátová polévka Zelený čtvrtek aneb Co s "nevyužitelnými" částmi brokolice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y15O
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 12 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 13 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 13 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické palačinky
Vendeliin před 3 minutami
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 42 minutami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 2 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 11 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 12 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 12 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 12 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 12 hodinami
Jablkový perník
collins před 14 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 15 hodinami
Suroviny:
špenát,
brokolice,
mléko,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
česnek,
bujón
Komentáře (4)