Dýňová polévka s muškátovým oříškem
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 314 kJ / 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,12 g |
Tuky | 9,69 g |
Vláknina | 44,80 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 171 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 113,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s muškátovým oříškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXVA
Moje poznámka
Dýňová polévka s muškátovým oříškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXVA
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 11 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 6 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 7 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 8 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 9 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 10 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 12 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 12 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 12 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 13 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
voda,
mléko,
mouka hladká,
ořech muškátový,
klíčky,
bazalka čerstvá,
sůl
Komentáře (11)
Staří Římané křtili víno vodou a taky s tím neměli problém, že
Nastavování moukou je obvyklé, ale proč to dělat tady?
Běžně se uvařená dýně hokaido rozmixuje a posléze se podle zvyklostí doředí vodou. Stačí tedy přidat méně vody...
No a sypat mouku do horké polévky je taky OT
Hokaido nevážím a polévku nezahušťuji.
Stačí "tyčák"
No a vy to děláte jak?