Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá hrachová polévka s krutony

Rychlá hrachová polévka s krutony je ideální volbou pro rychlý a chutný oběd. Připravíte ji jednoduše z hrachu, brambor a mrkve. Chuť dodá také česnek a zeleninový vývar. Ideálně servírujeme dohladka rozmixovanou s krutony.

Hodnocení receptu je 4,4 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marlyn

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby namáčení hrachu

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby namáčení hrachu)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hrách předem přebereme, na noc namočíme a necháme nabobtnat. Krok 2: Před vařením oškrábeme mrkev, oloupeme brambory a vše nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme. Krok 3: Přebraný a přes noc namočený hrách dáme vařit s vývarem (nebo bujonem), brambory, prolisovaným česnekem a mrkví. Krok 4: Jakmile změknou brambory, vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu smetany, ale nemusí být. Krok 5: Podáváme s krutony.

TIP: Jak připravit křupavé krutony

Zveřejněno 4. 2. 2010

Poznámka autorky marlyn

Polévka je rychlá, jednoduchá, ale hlavně moc chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71gO

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71gO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrá polévka :-)

Marlyn,polévka byla moc fajn,rozmixovala jsem ji jen zlehka:-)
Po 6 letech přidávám komentář,bodík i fotku;-):-))

Polévek není nikdy dosti:-p2.bodík posílám:yes:;-)

Tématické fráze:
krutony do polevky, hrachová polévka, jednoduchá hrachová polévka, hrachová polévka recept, hrachova polivka, krutony do polévky recept, polévka s krutóny, mačingová hrachová polévka recept, hrachová polévka mačingová, hrachová polévka se smetanou, hrachová polévka pro děti, hrachová polévka podle mačingové, polevka ze zluteho hrachu, mačingová hrachová polevka, hrachova polevka ze zluteho hrachu, krutony recept, polévkové krutony, hrášková polévka podle mačingové, krutóny, hrachova polevka jednoducha

Suroviny:
hrách žlutý, brambory, mrkev, česnek, smetana na vaření, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, krutony

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]