Dýňové noky se špenátem
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 481 kJ / 2 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,20 g |
Tuky | 75,50 g |
Vláknina | 39,80 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 363,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté brambory a dýni oloupejte a vše nakrájejte na menší kousky. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a povařte 12 minut. Pak sceďte a vidličkou rozmačkejte na pyré.
Krok 2: Pyré přendejte do mísy, přidejte lžičku soli, 360 g mouky a špetku muškátového oříšku. Vše smíchejte, až vytvoříte těsto. Těsto rozdělte na 5 částí a z každé vyválejte dlouhého hada, kterého nakrájejte na 1 cm kousky. Vzniklé noky poprašte trochou mouky.
Krok 3: Do velkého hrnce vlijte vodu, přiveďte ji k varu a osolte. Do vroucí vody vsypte noky a vařte, dokud nevyplavou. Poté vyberte.
Krok 4: V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a opražte piniové oříšky. Dejte je do misky stranou. Na stejné pánvi opečte noky dozlatova. Až budou mít hezkou barvu, přidejte špenát, krátce prohřejte a servírujte.
Krok 5: Na noky přidejte vždy trochu opražených oříšků a nastrouhaný parmazán.
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové noky se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7mv
Moje poznámka
Dýňové noky se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7mv
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 10 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 22 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 26 minutami
Šunkofleky II
Honza62 před 50 minutami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 57 minutami
Holandský řízek
Kristina1 před 58 minutami
Srdíčka na smetaně
brtna před 4 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 4 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 5 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 6 hodinami
Suroviny:
brambory,
dýně hokkaido,
mouka hladká,
sůl,
ořech muškátový,
olej olivový,
ořechy piniové,
špenát,
parmazán
Komentáře (2)