Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec po znojemsku

Vepřové po znojemsku - jedna z domácích tradičních omáček ozvláštněná kyselými okurkami. Velmi chutné jídlo s jednoduchou přípravou, které bude nejlepší doplněné rýží či knedlíkem. Je to skvělý tip na víkendový oběd.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 50 min

85 min (35 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 027 kJ /
1 679 kcal
Bílkoviny147,11 g
Tuky117,23 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,70 g
Sacharidy8,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme. Špek a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po krajích nakrojíme, aby se nezkroutilo. Z obou stran osolíme a opepříme. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme kousek sádla, plátky masa po obou stranách osmahneme a odložíme stranou. Krok 4: Do výpeku dáme špek, cibuli a restujeme do zhnědnutí cibule. Přidáme osmahnuté maso a přilijeme vývar tak, aby maso bylo ponořené. Pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 5: Ze sádla a hladké mouky připravíme tmavou jíšku. Sádlo rozehřejeme v pánvi a přidáme do něj stejné množství mouky. Za stálého míchání smažíme, dokud není jíška tmavá. Krok 6: Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky, tmavou jíšku a ještě asi 10 minut provaříme. Krok 7: Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

TIP: Nejlepší omáčky české kuchyně

Zveřejněno 7. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lj3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lj3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3 minulý týden jsem tak dělala krkovičku a řekla jsem si, že už je tu mockrát a vidím, že není - :-* dobrého není nikdy moc :yes::yes::-K

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř mletý, cibule, sádlo, špek, vývar masový, okurky sterilované, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu