Vepřová plec po znojemsku
Vepřové po znojemsku - jedna z domácích tradičních omáček ozvláštněná kyselými okurkami. Velmi chutné jídlo s jednoduchou přípravou, které bude nejlepší doplněné rýží či knedlíkem. Je to skvělý tip na víkendový oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 027 kJ / 1 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,11 g |
Tuky | 117,23 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 1,96 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 8,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme. Špek a cibuli nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po krajích nakrojíme, aby se nezkroutilo. Z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 3: V kastrolu rozehřejeme kousek sádla, plátky masa po obou stranách osmahneme a odložíme stranou.
Krok 4: Do výpeku dáme špek, cibuli a restujeme do zhnědnutí cibule. Přidáme osmahnuté maso a přilijeme vývar tak, aby maso bylo ponořené. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 5: Ze sádla a hladké mouky připravíme tmavou jíšku. Sádlo rozehřejeme v pánvi a přidáme do něj stejné množství mouky. Za stálého míchání smažíme, dokud není jíška tmavá.
Krok 6: Když je maso měkké, přidáme nakrájené okurky, tmavou jíšku a ještě asi 10 minut provaříme.
Krok 7: Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 7. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj3r
Moje poznámka
Vepřová plec po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj3r
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 14 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječná pomazánka
Valis před 4 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 7 minutami
Květáková polévka s koprem
Valis před 40 minutami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 56 minutami
Jihočeská kulajda
misak2 před 1 hodinou
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 2 hodinami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 3 hodinami
Perníková roláda
Chmelova před 3 hodinami
Koprová polévka
Radka61 před 7 hodinami
Jednoduchý (ovocný) broskvový koláč s medem
La Bete před 8 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
sádlo,
špek,
vývar masový,
okurky sterilované,
mouka hladká
Komentáře (3)