Vietnamské jarní závitky podle Šona
Rádi kupujete chutné smažené závitky v asijském bistru? A co je zkusit připravit doma? Podle tohoto velmi podrobného receptu se vám zcela jistě povedou. Budou skvělé - křupavé, plné chutné směsi zeleniny a masa, navíc doplněné třeba sladkou chilli omáčkou.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 784 kJ / 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,71 g |
Tuky | 18,55 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 467 mg |
Sodík | 3,01 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 53,10 g |
Postup přípravy
osolíme, promícháme a vymačkáme z ní důkladně šťávu. Krok 4: Dále přidáme na nudličky nakrájené nabobtnalé houby, scezené. Okapané nudle několikrát přestřihneme na kratší a rovněž přidáme do misky. Naposled přidáme nasekané lístky koriandru a vejce. Krok 5: Směs osolíme, okořeníme pepřem a rybí omáčkou. Zlehka, ale důkladně vše promícháme. Krok 6: Do hrnečku nebo misky nalijeme pivo a postupně budeme balit závitky. Krok 7: Rýžový papír potřeme z obou stran pomocí mašlovačky pivem a necháme pár vteřin změknout. Krok 8: Na papír umístíme 2 lžíce náplně. Tu nemačkáme, protože musí zůstat načechraná, aby závitky nepraskaly. Přehneme přes náplň nejprve obě strany směrem ke středu. Potom přehneme dolní stranu papíru přes náplň a zlehka zabalíme závitek. Nesmí se utahovat, při smažení se mírně nafoukne. Krok 9: Tímto způsobem uděláme všechny závitky. Zavinuté válečky necháme oschnout cca 15 minut a můžeme smažit. Chceme-li závitky křupavé, po oschnutí je ještě lehce potřeme mašlovačkou směsí ze 3 lžic rýžového octa a špetky soli. Ty pak necháme oschnout cca 30 minut. Krok 10: Můžeme potřít ještě jednou a nechat v lednici schnout do druhého dne, tím budou pak osmažené závitky více křupavé. Krok 11: Smažíme v rozpáleném oleji a hotové ukládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme s omáčkou dle vlastní chuti.
Zveřejněno 19. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vietnamské jarní závitky podle Šona
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Aj4O
Moje poznámka
Vietnamské jarní závitky podle Šona
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Aj4O
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 19 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 10 minutami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 25 minutami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 41 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 50 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 2 hodinami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 3 hodinami
Suroviny:
papír rýžový,
maso vepřové mleté,
mrkev,
klíčky,
jidášovo ucho,
houby,
nudle rýžové,
cibulka jarní,
koriandr čerstvý,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
omáčka rybí,
pivo světlé,
ocet rýžový,
sůl,
Komentáře (18)
Salát z kysaného zelí s naklíčenou čočkou (mungem)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6A ten sortiment - neviem, či ryžový papier z Tesca alebo Lidla alebo Kauflandu, či Billy je ten "pravý". Však ja sa ozvem, keď budem tápať...