Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivové knedlíčky

Netradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a polité máslem. Jednoduchý, chutný a bezmasý pokrm na jarní dny.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 938 kJ /
2 614 kcal
Bílkoviny83,24 g
Tuky141,84 g
Vláknina74,26 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 3,25 g
Sůl7,67 g
Sacharidy216,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečivo na knedlíky namočíme do mléka. Kopřivy omyjeme, zblanšírujeme, dobře vymačkáme a nasekáme najemno. Smícháme s pečivem. Krok 2: Najemno nakrájíme také cibuli, česnek a podusíme na másle. Krok 3: Přidáme pečivo s vejci. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Hmotu dobře vyhněteme. Nakonec přidáme trochu mouky a vytvoříme malé knedlíčky. Krok 4: Knedlíčky vaříme ve slané vodě asi 10 minut. Krok 5: Posypeme parmazánem a servírujeme s povoleným zhnědlým máslem.

TIP: Kopřivy a jejich využití v kuchyni

Zveřejněno 19. 4. 2022

Poznámka autorky Jihotyrolska…

Tradiční pokrmy či obecně jídlo jsou významnými tématy mnohých festivalů a slavností, které probíhají v Jižním Tyrolsku po celý rok. Oblíbenou pochoutkou na farmách Roter Hahn jsou kopřivové knedlíčky, které se skvěle hodí například k jehněčí pečeni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xmgk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xmgk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

cathleen: Dobrý den, děkuji za optání. Fotografie a recepty jsou originální a máme je poskytnuté z farem Roter Hahn, jak jste správně uvedla - máme povolené fotografie a recepty takto spravovat.

Simona Skolakova: Děkujeme za komentář :) Hnědé máslo je typické pro svou oříškovou chuť. Jedná se v podstatě o zkaramelizované máslo - kostku másla dáte do rendlíčku a na mírném plameni jej zahříváte. Při zahřívání másla si pouze dávejte pozor abyste máslo nepřetáhla a nespálila. Snad se recept podaří dle vašich představ! :)

Mohu se zeptat - jste autorem receptu i profi fotografií :-?
www.gallorosso.it/it/mescite-contadine/ricette-tipici/canederli-alle-ortiche-41/

Můžu se zeptat co je hnědé máslo????To jsem nikdy neslyšela;-)Předem se omlouvám:-K

:-)<3:yes: vypadají ůžasně :yes: ale ještě jsem nenašla kopřivy ani do nádivky - musím počkat

Knedlíčky vypadají moc hezky:-8Recept se mi líbí:-K

Suroviny:
rohlík, sůl, mléko, pepř mletý, kopřivy, ořech muškátový, cibule, mouka, česnek, máslo, parmazán, vejce, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu