Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 640 kJ / 1 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,18 g |
Tuky | 57,17 g |
Vláknina | 23,20 g |
Cholesterol | 660 mg |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 60,80 g |
Postup přípravy
Vybereme 12 malých růžiček a ty odložíme bokem na později.
Větší růžičky podélně překrájíme, menší ponecháme v celku. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku ji na rozehřátém tuku osmažíme dorůžova. Krok 3: Dršťky dáme do hlubšího hrnce do osolené vroucí vody a necháme 5 minut povařit.
Poté je slijeme a přemístíme do kameninové nádoby pomalého hrnce. Krok 4: Osolíme, malinko opepříme, přidáme osmaženou cibuli a promícháme.
Proložíme rozmarýnem a přidáme růžičky kapusty. Krok 5: Podlijeme vodou, hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme program High a necháme pracovat 3.5 hodiny.
Půlhodinu před koncem přilijeme smetanu, opatrně promícháme a dovaříme. Krok 6: V průběhu vaření v pomalém hrnci připravíme zbývajících 12 růžiček. Krok 7: Vložíme je do vroucí, osolené vody a slabým varem bez pokličky vaříme 8 minut.
Poté je ihned dáme do studené vod, nejlépe s přidáním pár kostek ledu, abychom zachovali hezkou, svěží barvu.
Těsně před podáváním růžičky scedíme a osušíme. Krok 8: Hotové jídlo dáme na talíře, ozdobíme celými růžičkami a vše malinko poprášíme mletou, sladkou paprikou. Vhodnou přílohou jsou třeba opékané brambory.
Zveřejněno 30. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťky s růžičkovou kapustou v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlAA
Moje poznámka
Dršťky s růžičkovou kapustou v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlAA
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 40 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 41 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
dršťky,
kapusta růžičková,
olej,
cibule,
rozmarýn,
voda,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
smetana
Komentáře (3)
rozmarynaH: ano,pochutnali a moc