Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou posypanou petrželovou natí s brambory a určitě si pochutnáte .
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,52 g |
| Tuky | 41,52 g |
| Vláknina | 16,95 g |
| Cholesterol | 243 mg |
| Sodík | 385 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 62,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať nasekáme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky, osolíme a lehce opepříme.
Krok 3: V kastrole rozehřejeme máslo a kousky masa na něm dozlatova opečeme.
Krok 4: Maso zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme částí vývaru.
Krok 5: Dusíme, dokud se voda nevstřebá a pokračujeme tak až do chvíle, kdy bude maso téměř měkké.
Krok 6: Přidáme plátky nakrájených kedluben a dusíme dál, dokud nejsou měkké.
Krok 7: Potom přidáme cukr, podlijeme mlékem, dosolíme a chvilku podusíme.
Krok 8: Na samý závěr přimícháme 2 lžíce jemně nasekané petrželové nati.
Krok 9: Podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 20. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
Moje poznámka
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 16 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 2 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 3 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 3 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 10 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 13 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 13 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 15 hodinami
Tématické fráze:
dušené kedlubny s vepřovým masem,
vepřové na kedlubnách,
vepřové v kedlubnách,
veprove s kedlubnou,
vepřové na kedlubně,
vepřové maso na kedlubnách,
maso na kedlubnach,
dušená kedlubna s masem,
plecko na kedlubnach,
vepřové dušené v kedlubnách,
dušena kedlubna,
vepřové maso v kedlubnách,
dušene veprove na kedlubnach,
na kedlubnách,
dušené kedlubny,
veprova plec na kedlubnach,
vepřové v kedlubně,
vepřové s kedlubnami,
dušená kedlubna s vepřovým masem,
kedlubny s veprovym masem
Suroviny:
maso vepřové,
kedlubna,
máslo,
mouka hladká,
cukr krupice,
vývar masový,
mléko,
nať petrželová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (20)