Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Čalamáda zavařená v parním hrnci je skvělým způsobem, jak uchovat chuť sezónní zeleniny po celý rok. Tato tradiční směs zelí, paprik, cibule a dalších druhů zeleniny je dochucena octem, cukrem a kořením, což jí dodává nezaměnitelnou sladkokyselou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
hrnek o objemu 250 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 974 kJ / 2 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 125,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 255,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše nakrájíme na nudličky, případně malé okurky a malé cukety na kolečka.
Krok 2: Připravíme nálev. Vše dáme do jednoho hrnce, zahřejeme a důkladně rozmícháme. Maximálně zahřejeme na 40 °C, ale bude stačit i nižší teplota.
Krok 3: Na dno zavařovací sklenice vlijeme asi 2 cm nálevu, natlačíme zeleninu, dolejeme nálevem, okraj sklenice otřeme a uzavřeme šroubovacím víčkem.
Krok 4: Sklenice uložíme do parního hrnce a 30 minut vaříme v páře. Po 30 minutách sklenice vyjmeme, víčka mírně povolíme, necháme odfouknout a ihned znovu dotáhneme.
Krok 5: Necháme vychladnout a sklenice uložíme.
Zveřejněno 17. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7387w
Moje poznámka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7387w
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 3 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 20 minutami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 38 minutami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 1 hodinou
Obrácená jablková roláda
MarieP před 1 hodinou
Polévka šup-šup
Loiza před 3 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 3 hodinami
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 4 hodinami
Suroviny:
zelí,
cibule,
paprika,
cuketa,
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
cukr krupice,
olej,
sůl
Komentáře (2)