Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Čalamáda zavařená v parním hrnci je skvělým způsobem, jak uchovat chuť sezónní zeleniny po celý rok. Tato tradiční směs zelí, paprik, cibule a dalších druhů zeleniny je dochucena octem, cukrem a kořením, což jí dodává nezaměnitelnou sladkokyselou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
hrnek o objemu 250 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 974 kJ / 2 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 125,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 255,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše nakrájíme na nudličky, případně malé okurky a malé cukety na kolečka.
Krok 2: Připravíme nálev. Vše dáme do jednoho hrnce, zahřejeme a důkladně rozmícháme. Maximálně zahřejeme na 40 °C, ale bude stačit i nižší teplota.
Krok 3: Na dno zavařovací sklenice vlijeme asi 2 cm nálevu, natlačíme zeleninu, dolejeme nálevem, okraj sklenice otřeme a uzavřeme šroubovacím víčkem.
Krok 4: Sklenice uložíme do parního hrnce a 30 minut vaříme v páře. Po 30 minutách sklenice vyjmeme, víčka mírně povolíme, necháme odfouknout a ihned znovu dotáhneme.
Krok 5: Necháme vychladnout a sklenice uložíme.
Zveřejněno 17. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7387w
Moje poznámka
Čalamáda Proč vymýšlet složitosti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7387w
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 34 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 2 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 3 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 3 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Suroviny:
zelí,
cibule,
paprika,
cuketa,
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
cukr krupice,
olej,
sůl
Komentáře (2)