Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)

NeuspesnyVegetarian Kuchař:

Doba přípravy: 1h 20m 4-6 porcí Polévky 8 názorů

57

Suroviny

500 g žlutého hrachu v sáčku (loupaný půlený)
200 g libovější anglické slaniny
2 střední cibule
3 stroužky česneku
1 uherská klobása (nebo jiná)
1 střední mrkev
3 bobkové listy
2 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
3 lžíce oleje (nebo malá kostička sádla)
1 kostka zeleninového bujónu
případně krutony či něco jiného na dozdobení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli opékáme.

  3. Dáme si bokem 2/3 vzniklé směsi (kterou přidáme až skoro na závěr ... po "mixáži").

  4. Někdo může před dalším krokem jemně zaprášit maďarskou paprikou. Ale jen na chvíli, aby nezhořkla a poté zalít 1,5 l vývaru nebo vodou s rozpuštěnou kostkou zeleninového bujónu.

  5. Po zalití "vývarem" přidáme propláchnutý hrách, bobkové listy, nové koření, černý pepř, nakrájenou mrkev, bazalku, dosolíme dle nátury ... a vaříme až do změknutí hrachu.

  6. Vyjmeme bobkové listy, kuličky nového koření, kuličky černého pepře (které najdeme).

  7. Vše co nám zbylo v hrnci, rozmixujeme ponorným mixérem ... až na kost ... pardon : na krém ! :)

  8. Přidáme odloženou směs (klobásy, anglickou, česnek, cibuli) a jemně povaříme dohromady.

  9. Před podáváním můžeme dozdobit dle rodinného mravu. (krutony/chřest/opečený rohlík nebo chleba/...)

Poznámka

Další sebemrskačství ! Tak do mne ! Zničte mne, hospodyně!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)

  • Alča Alča(neregistrovaná)

    Dneska jsem uvařila... je výborná. Trošku jsem pozměnila....místo bazalky jsem dala majoránku a taky je dobrá :-K:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    NeuspesnyVegetarian:
    No, pokuste se zbavit sebetrýznění:-D a prve než se na gastroforu budete po kdovíčem klouzat, tak by bylo fajn omluvit se kolegyni hospodyně: https://www.toprecepty.cz/recept/51033-tortellini-... :-p

    Odpovědět

  • hosta: Proč sebemrskačství? Protože jsem před pár dny přidal svůj první recept a hned po mně šly/i jak husa po flusu. Aniž by to zkusili. Pravda, recept trochu netradiční, ale výsledek všem chutnal... :-((

    Odpovědět

  • aknel1: no vidíte Aknel1 !!! Byl bych první, kdo uvařil hrachovku bez hrachu! Děkuji za upozornění. Recept jsem doupravil. :-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Hrachovku miluju<3<3:yes:. Dělám ji podobně i když trochu jinak. Hrách uvařím ve vodě do měkka a pak hrách přecedím (bylo mi doporučeno pro lepší stravitelnost:-K) a vložím ho do horkého vývaru a pak mixuji. Skvělá polévka.:-K S krutony, s opečenou slaninou a opečeným divokým chřestem je dokonalá lahůdky.

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

  • aknel1 aknel1

    Jen pro úplnost: ten hrách (hlavní ingredience) se předpokládám přidá v bodě 4-5?

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Proč sebemrskačství?:-D - dělám podobně - leč obráceně:-). Ve vývaru (nejlépe z uzeného masa) vařím půlený hrách s čajítkem plným tvého koření, v nějaké fázi přidám na pánvi osmažené tvé další suroviny. Ani už nemixuji, hrách se stačí rozvařit. Dobrá polévka:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo