Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavková polévka s pohankou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 709 kJ /
408 kcal
Bílkoviny19,09 g
Tuky7,20 g
Vláknina21,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy58,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce tuku nebo jemně pokrájeného špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dosklovata, pak přidáme na nudličky nebo plátky pokrájené houby, které osolíme, opepříme, okmínujeme a smažíme do povadnutí. Poté přidáme drobně nasekaný česnek a mletou papriku a vše krátce osmažíme do rozvonění. Krok 2: Přilijeme vývar a povaříme cca 15 minut, pak přisypeme pohanku a přidáme majoránku dle chuti. Krátce povaříme, případně ještě dle chuti dokořeníme nebo osolíme a odstavíme. Polévku zakryjeme poklicí a necháme ještě 15 - 20 minut odstát, aby pohanka "došla", změkla. Je-li třeba, přidáme vývar dle potřeby. Krok 3: Před podáváním můžeme dozdobit čerstvě nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou. Krok 4: Pokud chceme, můžeme do polévky pro obměnu přidat k osmaženým houbám i hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu nebo na malé kostičky pokrájenou střední bramboru.

Zveřejněno 23. 10. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5D6v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5D6v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pohanka recepty, nudličky do polívky z pohanky, polevka u z pohanky

Suroviny:
cibule, olej, houby václavky, pohanka, česnek, kmín drcený, pepř mletý, majoránka, sůl, vývar, zelená nať, zelenina kořenová, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu