Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 220 kJ / 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,22 g |
Tuky | 25,93 g |
Vláknina | 15,70 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 97 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 52,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme dýni a brambory nakrájenou na kousky. Vložíme nové koření, hrubší odřezané stonky kopru a bobkový list. Restujeme společně asi 4-5 minut.
Krok 2: Zeleninu zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň se zeleninou. Vaříme do měkka cca 20 minut. Z měkké zeleniny vytáhneme koření a směs rozmixujeme do hladka. Omáčku dle potřeby zředíme mlékem na požadovanou hustotu.
Krok 3: Odebereme trochu omáčky a smícháme s oběma smetanami. Vše přidáme k omáčce společně s jemně nakrájeným koprem. Dochutíme cukrem a octem a už jen krátce povaříme. Podáváme s brambory a vařenými vejci.
Zveřejněno 9. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprovo - dýňová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZW0
Moje poznámka
Koprovo - dýňová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZW0
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 1 hodinou
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 4 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 5 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 6 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 6 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 8 hodinami
Suroviny:
dýně,
brambory,
cibule,
vývar,
smetana zakysaná,
smetana,
máslo,
koření nové koření,
bobkový list,
kopr,
sůl,
cukr
Komentáře (5)