Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 663 kJ / 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,82 g |
| Tuky | 52,17 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 41 mg |
| Sodík | 335 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 16,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěný květák rozebereme na růžičky. Nařežeme několik větších tenkých plátků, které odložíme stranou a růžičky nasekáme na menší kousky.
Krok 2: Cibulky nakrájíme a dáme do hrnce na 2 lžících oleje zesklovatět. Přidáme květák, zalijeme vývarem, osolíme, přivedeme k varu a na snížené teplotě vaříme 20 minut.
Krok 3: Zatím na rozehřátou pánvičku dáme 1 lžíci oleje, poklademe odložené pláky květáku a usmažíme z obou stran dozlatova.
Krok 4: Přebereme rukolu, opláchneme a necháme na sítu okapat.
Krok 5: K uvařenému květáku přidáme smetanu, muškátový květ, dle chuti dosolíme a opepříme. Rozmixujeme dohladka a servírujeme.
Krok 6: Na každou porci dáme část osmažených plátků, rukolu a pár hoblinek parmezánu.
Zveřejněno 12. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákový krém s rukolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6nNg
Moje poznámka
Květákový krém s rukolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6nNg
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 15 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 17 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 19 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 7 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 8 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 10 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 10 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 10 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 12 hodinami
Suroviny:
květák,
olej olivový,
cibulka jarní,
vývar kuřecí,
květ muškátový,
sůl,
pepř mletý,
smetana,
rukola,
parmazán
Komentáře (4)