Omeletová bábovka

Suroviny

5 vajec
plnotučná hořčice
sladká červená mletá paprika
sůl
tvrdý sýr
červená paprika
zelená paprika
žlutá paprika
klobáska

Postup přípravy receptu

  1. Papriky a klobásku nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme.

  2. Vejce rozklepneme do misky, přidáme mletou papriku, hořčici a sůl.

  3. Všechno pořádně prošleháme.

  4. Kousky paprik dáme do formiček na minibábovky a přidáme kousky klobásky.

  5. Zalijeme do cca 2/3 - 3/4 formy vaječnou směsí a dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180 - 200 stupňů.

  6. Po chvilce ztlumíme na cca 150 stupňů.

  7. Průběžně kontrolujeme a zkoušíme párátkem, jestli jsou bábovky už hotové.

  8. Může se stát, že trochu směsi vyteče, to ničemu nevadí. Je lepší dát směsi míň, v troubě trochu nabude.

  9. Po vytáhnuté z trouby ještě teplé vyklopíme a podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem zlikvidovat vajíčka a chtěla jsme něco "lepšího", než obyčejnou smaženici nebo omeletu.

Množství je individuální - 5 vajec je cca na 2,5 formy o průměru 10 cm.

Komentáře k receptu Omeletová bábovka

  • magdalenka magdalenka

    Johanka, krásne, máš môj obdiv, mňa by to nenapadlo. Netradičné a zaujímavé.

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Ty jsou moc pekne:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: karkulčina bábovka nejlepší