Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 972 kJ / 2 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,17 g |
Tuky | 100,04 g |
Vláknina | 22,28 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 5,30 g |
Sůl | 13,08 g |
Sacharidy | 294,62 g |
Postup přípravy
Do mísy prosijeme mouku a smícháme se solí. Přidáme nakrájené rohlíky, žloutky a mléko. Promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 6: 4 hrnky dobře vytřeme olejem a naplníme těstem. Plníme trochu pod okraj, těsto nabude. Krok 7: Vložíme do hrnce, přilijeme vodu do poloviny oušek a vaříme pod poličkou 30 minut. Ostrým nožem pak knedlíky opatrně uvolníme a vyklopíme.
Zveřejněno 17. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na černo a hrnkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2rW
Moje poznámka
Králík na černo a hrnkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2rW
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 12 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 19 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 1 hodinou
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 4 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 5 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 6 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 6 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 9 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 10 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 11 hodinami
Suroviny:
králík,
slanina,
sůl,
mrkev,
petržel,
bulva celerová,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
vývar masový,
sádlo,
povidla švestková,
šťáva citronová,
mouka polohrubá,
mléko,
sůl,
rohlík,
vejce,
olej
Komentáře (6)