Suroviny
Porce: 4-6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvičce osmahneme slaninu. Dáme vařit špagety (já dávám vždy celé balení). Uvařené špagety slijeme a do hrnce, ve kterém jsme vařily, na ně klepneme vejce a zamícháme, to nám obalí špagety po celé délce.
Krok 2: Přidáme slaninu a promícháme. Podle chuti je osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Necháme za stálého míchání ještě chvilku na plotně. Ozdobíme parmazánem.
Krok 3: Aby to lépe vypadalo na oko, občas dávám i cherry rajčata, rozkrojená na půl a čerstvý lístek bazalky.
Zveřejněno 20. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety smetanové (Carbonara)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRLz
Moje poznámka
Špagety smetanové (Carbonara)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRLz
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 6 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 3 minutami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 1 hodinou
Výborný banana bread
formankovaadel před 3 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 3 hodinami
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 3 hodinami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 4 hodinami
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 4 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
poirotka před 5 hodinami
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
knihomolka před 5 hodinami
Tématické fráze:
špagety se smetanou,
smetanové špagety,
těstoviny carbonara se smetanou,
špagety na smetaně,
spagety smetana,
špagety carbonara top recepty,
špagety carbonara bez vajec,
špagety carbonara,
tortellini carbonara,
špagety carbonara podle šéfkuchaře,
smetanovx špagety,
špagety recept,
spahety se smetanou,
tortellini carbonara recept,
těstoviny carbonara se na smetaně,
smeranové špagety,
špagety bílé se smetanou,
recepty na spagety se smetanou,
spagety ze smetany,
špagety alla carbonara
Suroviny:
těstoviny špagety,
slanina anglická,
vejce,
smetana,
sůl,
pepř
Komentáře (19)
Podle meho je to jen o technice a ne o tom, ze se smetanou jidlo lepe smakuje. Proste se to musi umet a popravde receno to neni vubec zadna veda. Pridani smetany vyresi problem srazlivosti a kremovitosti vajec, ale urcite ubere tomuto uzasnemu jidlu na chuti, tak proc to delat, kdyz to jde i bez ni? Rozhodne tam patri i pecorino, s parmazanem je to uz zase nekde jinde, ale dejme tomu.... Angl. slaninu nekomentuji, chapu, ze guanciale je tezko dostupne.
Tady mate odkaz i s vysvetlenim, ktere je podle meho dost verohodne a nejvice pravdepodobne, o puvodu testovin Carbonara.
www.academiabarilla.it/ricette/primi-piatti/spaghetti-delat? alla-carbonara.aspx
No, já tam jezdím (teď už spíš lítám) přes 40let a Carbonara se smetanou jsem taky nikdy nejedl... To ale nutně neznamená, že to v It. nemají
Zkuste zadat v Google it "pasta alla carbonara con panna"
Ale když se neshodli ti italští manželé v odkazu níže, tak proč bychom se měli domluvit my, že?
Tu profi fotku z restaurace bys měla odstranit, rádi všichni uvítáme tvoji, až uvaříš sama
Postup v receptu je chybný. Když totiž vyklepnete celá vejce rovnou na špagety, musíte zřejmě hodně intenzivně míchat, aby se vejce dostala všude a i tak z nich nebudete mít homogenní tekutinu. A rozbijete uvařené špagety. Pokud u nás někdo takhle učí vařit špagety Carbonara nové kuchařské učně, tak je něco špatně
Je mi 17let,učím se vařit a baví mě to, chtěla jsem se tady podělit i o své recepty a o recepty které děláme ve škole na praxi. Ale jak tak koukám, tady jsou samí šéfkuchaři a řeší doopravdy každý detail. Já mám tento recept takto ráda, ta smetana mi tam chutná, takže je to na způsob Carbonara ale se smetanou. Já nemám problém když mě někdo upozorní na chybu, učím se a budu ráda za každou radu.
Fotku mám z restaurace kde dělám na praxi, ale dnes mám v plánu je vařit doma, tak pak dodám i svojí fotečku.