Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 390 kJ / 1 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,15 g |
Tuky | 91,84 g |
Vláknina | 32,66 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 2,28 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 114,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat.
Krok 2: Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme.
Krok 3: Po 30 minutach vybereme jatra z mleka, dobre osusime a nakrajime na asi 1 cm prouzky.
Takto pripravena jatra dame do sacku s moukou a protrepeme tak, aby vsechny prousky jater byly obalene v mouce. Dame stranou. Krok 4: Cibuli si nakrajime na tenka kolecka.
Do vetsi panve si dame 2-3 lzice masla a polovinu lzice oleje a ohrejeme, pridame cibuli a na stredne teplote orestujeme cibuli do svetle hnede barvy. Prendame cibuli do pripravene nadoby a posolime a poperime podle vlastni chute. Krok 5: Vratime panev po cibuli znovu na kamna a zvysime teplotu.
Pridame znovu 3-4 lzice masla a pul lzice oleje a ohrejeme pri vysoke teplote, pridame jatra a pri stalem promichavani je ozehneme do hneda.
Uvnitr jatra mohou byt trochu ruzova. Trva to asi 5- 10 minut, podle toho, jak jsou prouzky jater silne a jak je mame radi propecene (ja radeji vice nez mene). Krok 6: Do takto pripravenych jater pridame orestovanou cibuli a jiz ji jen prohrejeme s jatry.
Prendame je na pripraveny servirovaci talir. Krok 7: Do panve po jatrech prilijeme hovezi vyvar a vino a mirne povarime, az omacka trochu zhoustne. Krok 8: Hotovou omacku prelijeme na jatra a posypeme petrzeli a hned sevirujeme. Krok 9: Jako priloha jsou dobre opecene mini brambory.
Takto pripravena jatra dame do sacku s moukou a protrepeme tak, aby vsechny prousky jater byly obalene v mouce. Dame stranou. Krok 4: Cibuli si nakrajime na tenka kolecka.
Do vetsi panve si dame 2-3 lzice masla a polovinu lzice oleje a ohrejeme, pridame cibuli a na stredne teplote orestujeme cibuli do svetle hnede barvy. Prendame cibuli do pripravene nadoby a posolime a poperime podle vlastni chute. Krok 5: Vratime panev po cibuli znovu na kamna a zvysime teplotu.
Pridame znovu 3-4 lzice masla a pul lzice oleje a ohrejeme pri vysoke teplote, pridame jatra a pri stalem promichavani je ozehneme do hneda.
Uvnitr jatra mohou byt trochu ruzova. Trva to asi 5- 10 minut, podle toho, jak jsou prouzky jater silne a jak je mame radi propecene (ja radeji vice nez mene). Krok 6: Do takto pripravenych jater pridame orestovanou cibuli a jiz ji jen prohrejeme s jatry.
Prendame je na pripraveny servirovaci talir. Krok 7: Do panve po jatrech prilijeme hovezi vyvar a vino a mirne povarime, az omacka trochu zhoustne. Krok 8: Hotovou omacku prelijeme na jatra a posypeme petrzeli a hned sevirujeme. Krok 9: Jako priloha jsou dobre opecene mini brambory.
Zveřejněno 14. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí játra a cibule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpmWO
Moje poznámka
Hovězí játra a cibule
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpmWO
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 51 minutami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 5 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 6 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 21 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 22 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Suroviny:
játra hovězí,
mouka,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
olej,
cibule,
vývar hovězí,
víno bílé suché,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (4)
Vepřová játra restovaná s cibulí
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5Nenapadlo ma, že aj hovädzia pečeň sa dá obdobne pripraviť. Ďakujem za recept, jedlo bude určite výborné.