Lilky s pohankou
Už jste přišli na chuť lilku? Pokud ještě ne, máte ideální příležitost. Chutná úprava s rajčaty, česnekem a zdravou pohankou je to pravé na zamilování se do lilku. Sezóna medvědího česneku dodá ještě neotřelou surovinu navíc.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 323 kJ / 1 511 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,38 g |
| Tuky | 42,41 g |
| Vláknina | 50,66 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 202,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme asi 8 lžic oleje a prolisujeme do něho stroužky česneku.
Krok 2: Lilky očistíme a podélně rozřízneme. Dužninu nařízneme do mřížky, do zářezů vetřeme připravený olej a osolíme. Vložíme do pekáčku, přidáme polovinu rajčat nakrájených nahrubo, zakápneme je olejem, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 30 minut.
Krok 3: Pohanku připravíme podle návodu.
Krok 4: Zbytek rajčat nakrájíme na malé kousky a vmícháme do uvařené pohanky. Zakápneme ji olejem, osolíme, opepříme a přidáme jemně krájený medvědí česnek a podle chuti citronovou šťávu.
Krok 5: Na upečené lilky rozdělíme připravenou pohanku, poklademe kapary, bazalkou, jemně krájenou cibulkou i s natí a posypeme podle chuti semínky. Nakonec doplníme strouhaným parmazánem a pečenými rajčaty.
Zveřejněno 23. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilky s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR8m6
Moje poznámka
Lilky s pohankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR8m6
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Domácí veka
Přidáno před 14 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 15 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 2 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 14 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 14 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 15 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 17 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 17 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 20 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 21 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 21 hodinami
Suroviny:
lilek,
pohanka,
rajče,
kapary,
parmazán,
česnek,
bazalka čerstvá,
česnek mědvědí,
cibulka jarní,
šťáva citronová,
semínka slunečnicová,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (6)