Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 248 kJ / 1 732 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 125,40 g | 
| Tuky | 115,96 g | 
| Vláknina | 20,63 g | 
| Cholesterol | 416 mg | 
| Sodík | 757 mg | 
| Sůl | 1,60 g | 
| Sacharidy | 42,15 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát nařízneme, osolíme a opepříme z obou stran hrubě drceným kampotským nebo obyčejným černým pepřem.
	Krok 2: Cibule překrojíme na poloviny, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Osolíme, opepříme, zlehka posypeme cukrem a dáme do rozehřáté hluboké pánve na tuku zkaramelizovat.
	Krok 3: Přidáme nasekaný česnek, promnutý tymián a oregáno. Promícháme a nakonec zakápneme octem, balzamikem, opět promícháme, dáme stranou a udržujeme teplé.
	Krok 4: Krkovičku opečeme z obou stran na grilu nebo na grilovací pánvi. Dobu určíme podle toho, jak chceme mít maso propečené. Zlehka opečeme i krajíce chleba, který se pak nerozmočí. Opečené maso odkládáme odpočinout na chvilku na cibuli, aby vsákla masovou šťávu.
	Krok 5: Chléb můžeme, ale nemusíme nejprve potřít česnekem, poklademe karamelizovanou cibulí a na tu umístíme opečené maso. Podle chuti si přidá každý kečup, nebo křen.
	Krok 6: Nezapomeneme na salát podle chuti.  Kdo nechce krkovičku na chlebu může udělat šťouchané nebo jinak upravené brambory.
Zveřejněno 26. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Grilovaná krkovička na restované cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk8w4
Moje poznámka
					
				
Grilovaná krkovička na restované cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk8w4
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							krkovice vepřová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							cibule, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							máslo, 
						
						
							olej, 
						
						
							česnek, 
						
						
							tymián sušený, 
						
						
							koření oregáno sušené, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							ocet balsamiko, 
						
						
							chléb, 
						
						
							kečup sladký, 
						
						
							křen
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (7)