Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Lunchmeat lidově "lančmít“ je klasika do kempu i na rychlou všední večeři. Domácí verze z kvalitních surovin chutná lépe než produkty, které lze koupit hotové v obchodě. Základem je dobré vychucení, trvanlivost pak podpoříme správnou konzervací.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 895 kJ / 4 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 346,62 g |
| Tuky | 340,52 g |
| Vláknina | 10,17 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 13,13 g |
| Sůl | 27,00 g |
| Sacharidy | 12,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, bůček zbavíme kůže a vykostíme. Kůži a kosti dáme vařit na vývar.
Všechno maso nakrájíme na kostky a najemno nameleme do mísy, důkladně promícháme a promneme s oběma druhy soli. Přidáme pepř a dáme do chladu.
Hotový vývar scedíme a necháme zchladnout. Krok 2: Pokud chceme, maso ještě dochutíme.
Zalijeme zredukovaným vychladlým vývarem a opět dobře promícháme.
Uložíme na 12 hodin do chladu. Poté naplníme do čistých, rovných (bez zúženého okraje) sklenic cca 2 cm pod okraj. Očistíme vršek sklenic a zavíčkujeme. Krok 3: Zavíčkovaná sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodu do poloviny sklenic a přivedeme k varu. Když je na
teploměru v poklici 100 ° C snížíme teplotu na cca 55 °C a zavařujeme 2 hodiny. Krok 4: Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a druhý den zavaříme stejným způsobem znovu po dobu 1 hodiny. Vychladlé označíme a uskladníme.
Takto zavařené vydrží 1 rok. Krok 5: Studený výrobek lze z rovné sklenice snadno vyjmout vcelku. Můžeme nakrájet na kolečka, opéct nebo obalit v trojobalu. Podávat lze s chlebem nebo různě upraveným bramborem či se salátem.
Všechno maso nakrájíme na kostky a najemno nameleme do mísy, důkladně promícháme a promneme s oběma druhy soli. Přidáme pepř a dáme do chladu.
Hotový vývar scedíme a necháme zchladnout. Krok 2: Pokud chceme, maso ještě dochutíme.
Zalijeme zredukovaným vychladlým vývarem a opět dobře promícháme.
Uložíme na 12 hodin do chladu. Poté naplníme do čistých, rovných (bez zúženého okraje) sklenic cca 2 cm pod okraj. Očistíme vršek sklenic a zavíčkujeme. Krok 3: Zavíčkovaná sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodu do poloviny sklenic a přivedeme k varu. Když je na
teploměru v poklici 100 ° C snížíme teplotu na cca 55 °C a zavařujeme 2 hodiny. Krok 4: Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a druhý den zavaříme stejným způsobem znovu po dobu 1 hodiny. Vychladlé označíme a uskladníme.
Takto zavařené vydrží 1 rok. Krok 5: Studený výrobek lze z rovné sklenice snadno vyjmout vcelku. Můžeme nakrájet na kolečka, opéct nebo obalit v trojobalu. Podávat lze s chlebem nebo různě upraveným bramborem či se salátem.
Zveřejněno 31. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOJ9
Moje poznámka
Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOJ9
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 4 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 4 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 5 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 5 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 21 minutami
Bramboráčky
Anickamanicka před 1 hodinou
Domácí langoše
Jurkano před 1 hodinou
Perníčky
horakova654 před 1 hodinou
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 2 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 2 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 3 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
sůl,
rychlosůl,
pepř mletý,
vývar masový,
česnek sušený,
koření paprika maďarská
Komentáře (14)
Jsem absolutně vyřízená