Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Jahodové řezy s krupičkovým krémem jsou lahodným a osvěžujícím dezertem, který zaručeně potěší všechny milovníky sladkostí. Tento dezert spojuje lehký piškotový základ s jemným krémem z krupičky, který je dochucený čerstvými jahodami.
Suroviny pro 1 plech
plech 32×23 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 802 kJ / 3 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,96 g |
Tuky | 158,12 g |
Vláknina | 9,95 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 3,11 g |
Sacharidy | 441,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr a elektrickým šlehačem začneme šlehat na nejvyšší stupeň. Přidáme horkou vodu a vyšleháme hustou bílou hmotu. Do hmoty zašleháme olej a poté ručně metličkou vmícháme směs mouky se solí, kakaem a kypřicím práškem.
Krok 3: Těsto vlijeme na plech a dáme péct, po 5 minutách snížíme teplotu a dopečeme ještě 5-7 minut (podle trouby). Hotový korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.
Krok 4: Mezitím připravíme krém a omyjeme jahody a necháme je okapat na sítu.
Krok 5: Krém můžeme udělat jednobarevný tak, že smícháme krupičku, cukr a pudinkový prášek. Dobře promícháme v mléce, uvaříme hustou kaši a ihned vmícháme máslo. Pokud chceme dvě barvy, tak uvaříme nejprve vanilkový, vlijeme a rozetřeme na korpus. Poté uvaříme jahodový a uvařený pak vlijeme a rozetřeme na vanilkovou vrstvu. Necháme vychladnout.
Krok 6: Zatím nakrájíme stopek zbavené jahody na plátky a ty poklademe na krém.
Krok 7: Podle návodu na obalu uděláme želatinu a mírně zchladlou jahody polijeme. necháme ztuhnout.
Krok 8: Po ztuhnutí nakrájíme řezy a můžeme je dozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 25. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oBO
Moje poznámka
Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oBO
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 19 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 19 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 2 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 4 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 5 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 5 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 5 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 6 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 6 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 7 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
sůl,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
krupice dětská,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
máslo,
mléko,
krupice dětská,
cukr krupice,
pudink jahodový,
máslo,
jahody,
želatina,
šlehačka
Komentáře (4)