Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Jahodové řezy s krupičkovým krémem jsou lahodným a osvěžujícím dezertem, který zaručeně potěší všechny milovníky sladkostí. Tento dezert spojuje lehký piškotový základ s jemným krémem z krupičky, který je dochucený čerstvými jahodami.
Suroviny pro 1 plech
plech 32×23 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 802 kJ / 3 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,96 g |
Tuky | 158,12 g |
Vláknina | 9,95 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 3,11 g |
Sacharidy | 441,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr a elektrickým šlehačem začneme šlehat na nejvyšší stupeň. Přidáme horkou vodu a vyšleháme hustou bílou hmotu. Do hmoty zašleháme olej a poté ručně metličkou vmícháme směs mouky se solí, kakaem a kypřicím práškem.
Krok 3: Těsto vlijeme na plech a dáme péct, po 5 minutách snížíme teplotu a dopečeme ještě 5-7 minut (podle trouby). Hotový korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.
Krok 4: Mezitím připravíme krém a omyjeme jahody a necháme je okapat na sítu.
Krok 5: Krém můžeme udělat jednobarevný tak, že smícháme krupičku, cukr a pudinkový prášek. Dobře promícháme v mléce, uvaříme hustou kaši a ihned vmícháme máslo. Pokud chceme dvě barvy, tak uvaříme nejprve vanilkový, vlijeme a rozetřeme na korpus. Poté uvaříme jahodový a uvařený pak vlijeme a rozetřeme na vanilkovou vrstvu. Necháme vychladnout.
Krok 6: Zatím nakrájíme stopek zbavené jahody na plátky a ty poklademe na krém.
Krok 7: Podle návodu na obalu uděláme želatinu a mírně zchladlou jahody polijeme. necháme ztuhnout.
Krok 8: Po ztuhnutí nakrájíme řezy a můžeme je dozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 25. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oBO
Moje poznámka
Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oBO
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 2 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 2 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 25 minutami
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 1 hodinou
Borůvkové knedlíky
zackovam před 1 hodinou
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 1 hodinou
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 1 hodinou
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 2 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
sůl,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
krupice dětská,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
máslo,
mléko,
krupice dětská,
cukr krupice,
pudink jahodový,
máslo,
jahody,
želatina,
šlehačka
Komentáře (6)