Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňový koláč s pudinkem

Úchvatný koláč efektní na pohled zároveň vynikající svou chutí. Kombinace třešní a náplně pohladí chuťové pohárky. Nevěříte? Schválně zkuste připravit třeba na nedělní posezení u kávy, pak dáte autorovi receptu palec nahoru!

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 774 kJ /
3 770 kcal
Bílkoviny49,24 g
Tuky179,68 g
Vláknina19,40 g
Cholesterol 769 mg
Sodík 129 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy479,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku a moučkový cukr prosejeme, přidáme vanilkový cukr, kůru, vejce a na menší kousky nakrájený tuk. Zpracujeme na pevné a soudržné těsto, které zabalíme do fólie a dáme do chladničky na cca hodinu odležet. Krok 2: 200 g třešní omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme (zároveň vypeckujeme i 300 g třešní na povrch a odložíme je). Přidáme vodu, rozmixujeme je a smícháme s cukrem a vanilkovým pudinkem. Za stálého míchání přivedeme k varu a cca 2 minuty povaříme. Necháme mírně vychladnout, občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Krok 3: Z těsta oddělíme kousek na šneka, bude to zruba 1/4 až 1/3 z celkového množství. Větší díl těsta rozvalíme na plát a vložíme do středně velké koláčové formy (26 - 27 cm), vytvoříme i okraje. Z odloženého těsta vyválíme dlouhý pramen, který stočíme do tvaru šneka na už připravené těsto do formy. Krok 4: Pudink promícháme a vložíme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a naplníme připraveného šneka. Na povrch pudinku rozložíme vypeckované třešně a mírně zatlačíme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40-45 minut při 180 °C. Po upečení necháme ve formě důkladně vychladnout. Povrch pak můžeme jemně pocukrovat.

TIP: Oblíbené třešňové koláče a bublaniny

Zveřejněno 14. 6. 2019

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Chvilka v kuchyni

Koláč nám více chutnal druhý den, je ho třeba mít v chladu. Do pudinku se může přidat i špetka skořice. Z uvedeného množství je 8-10 porcí, záleží na velikosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZD2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BZD2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mishmaja: Děkuji za vyzkoušení. :-K

Vyzkoušela jsem. nemam to tak krásné jako Vy, příště udělám užší proužek na šneka.

Marie Svarcova: Maruško, děkuji. :-K

:-)<3:yes::yes: moc se mi líbí recept a perfektní provedení , krásné už na pohled, chuť si dovedu představit :-K

Hezký koláček a určitě chutný :yes:, napadlo mě, že by šnek šel také udělat z tvarohové nádivky, která se dává do "prošívané deky" ;-):-):-K

Skvělý koláč :yes::yes:;-)

Vyzerá to super.

SilviaD: saly7: medanek: Děkuji. :-K

yanull: Tobě taky děkuji :-K Koláč se mi hned zalíbil, je jednoduchý a na pohled efektní. Určitě stojí za to, tento postup vyzkoušet i s tím tvarohem. :-K

Tématické fráze:
tresnovy kolac, recept na tresnovy kolac, koláč s pudinkem, pudinkový koláč, recept třešnový, tresnovy kolac s tvarohem, třešňový koláč s tvarohem a pudinkem, třešnový koláč s malinami

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, kůra citronová, vejce, máslo, třešně, voda, cukr krupice, pudink vanilkový, třešně

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu